Kahvenin İnanılmaz 8 Faydası

Kahve ,birçoğumuz için çocukken yasak olan bu sıcak içecek, ülkemizde yeterli kadar kullanılmamaktadır,çayı daha çok içen bir toplum olmamıza rağmen artık kahveye'de hakkettiği degeri verme zamanı geldi bizce,yapılan birçok araştırmada  kahvenin insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır,bunlardan bazıları
şunlardır.

Deri kanserini önler

Amerika kanser araştırma dairesinin yapmış olduğu araştırmalara göre  kahve tüketmek bazal hücreli karsinoma türünden olan kanserlere faydalı gelmektedir.Bir diger araştırma ise Harvard üniversitesinde yapıldı yapılan bu araştırmaya göre  günde 3 veya daha fazla kahve içen kadınların deri kanserine yakalanma ihtimali azalmaktadır.Erkeklerde ise bu azalma yüzde 9 oranındadır.

Prostat canceri önler

Kanser enstitü dairesi  araştırmasına göre  günde 1 veya 3 bardak gibi kahve içen insanlarda prostat kanseri gelişme riski yüzde 30 oranında azalmaktadır.Aynı zamanda Harvard üniversitesinde yapılan bir araştırmada ise günde 6 bardak'dan fazla kahve içenler prostatın kötü huylu türlerine yakalanma riski azalmaktadır.

Diyabet tip 2

Yapılan araştırmalara göre düzenli kahve içmek  diyabet riskini ciddi oranda azaltmaktadır yaklaşık olarak  yüzde 35 oranındadır.

Alzheimer Hastalıgı

Kahve içmek alzheimer hastalıgı riskini azaltmaktadır.Yapılan çalışmalarda  finlandiya ve isveç te 1.400 hastanın 20 yıllık kahve içme öyküsü incelenmiştir ve bunların yüzde 64 oranında daha az Alzheimer hastalığına yakalandığı belirtilmiştir.

Parkinson Hastalıgı

Yapılan araştırma sonuçlarına göre günde 2 veya 4 bardak kahve içenlerin  Parkinson hastalığına yakalanma riski yüzde 25 oranında azalmaktadır.

Enerji verir

Kahve'de bulunan kafein uyanıklıgı ve vücutta enerji seviyesini yükseltir.

Depresyonu azaltır

Günde en az 2 bardak içen insanlarda depresyona egilim ciddi oranda azalmaktadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.