Kilo Vermenin 10 Basit Yolu


Birçogumuz sık sık kilo problemleriyle karşılaşırız,aldığımız kiloları vermek için ne yapacagımız konusunda kararsız kaldıgımız anlarda olmaktadır.İşte tam bu noktada sizlere rahatça kilo vermeniz için 10 çok önemli öneride bulunacağız.

Günlük yediğiniz yemekleri listeleyin
Evet ilginç gelebilir size ama günlük yediklerinize dikkat etmek için bunları yapmanız gerekmektedir.Yediğiniz yemekleri not alıp aşırı kilo almanın ve kilo kontrolünde sizlere çok önemli faydalar sağlayacaktır.

Yemekleri yavaş yiyiniz
yemekleri yavaş yemeniz sizin daha az yemenize sebep olacaktır.Çünkü yemekleri hızlı yediğimiz zaman beyine giden uyarıların gecikmesi nedeniyle doyumluluk hissi daha geç iletilmektedir.

Bol su içiniz
Su'nun faydaları saymakla bitmez ama kilo vermede en önemli faydaları ise yemek öncesi bol su içtigimiz zaman midemizde dolgunluk hissi artacagı için daha az yemek yemiş olacagız,bundan dolayı yemek öncesi bol bol su içip yemeklerde aşırı yemenin önüne geçebilirsiniz

İçeçeklerden uzak durun
Kilo aldıran kalorisi çok yüksek olan  kola,bira ve diger içeceklerden uzak durmalısınız,bunları kullandıkça kilo almanız artacagı için bunları tüketmeye bir son vermelisiniz.

Düşük kalorili yiyecekler yeyiniz
yüksek kalorili yiyeceklerden tüketmeniz ,kilo alımınızı hızlandıracaktır bu nedenle kalori seviyesi düşük olan yiyecekleri tercih ediniz,mesela  yeşil sebzeli yemekler gibi,hafif yemekler düşük kalorileriyle bunlara örnek olabilir.

Sofra'da yemeklerinizi azaltarak tabaklara koyun
Evet ilginç bir önerimiz daha bununda çok faydasını göreceksiniz,sofrada yemek tabağınızı doldururken birkaç kaşık eksik koymanız sizlerin yararına olacaktır ve daha az yemiş olacaksınız.

Ögle ara yemeklerini uzatın veya hiç yemeyin
Sabahın olmazsa olmazı olan kahvaltıdan sonra eğer dayanabiliyorsanız öğle yemeklerini yemeyin yada yiyeceksenizde fazlaya kaçmadan yemeye çalışın bu öneride etkili kilo vermek için size faydalı olacaktır.

Hergün düzenli yürüyüş yapınız
Yürümekle birçok hastalıgı önleyebilirsiniz,hangi hastalıklarımı  diye sorarsanız;yüksek tansiyon,diyabet,kalp hastalıkları,dolaşım hastalıkları,akciger hastalıkları gibi birçok çeşitli hastalıklara yürümek çok önemli faydalar getirmektedir.Bundan dolayı günde yarım saatinizi yürümeye ayırmanız sizin gücünüze güç katacak kilo vermenin yanında sağlık yönündende çok faydaları olacaktır.

Kendinizi fazla yemeyeceğinize inandırın
Psikolojik olarak fazla yemek yemek istemediginiz noktasında kendinizi inandırmalısınız,böyle yaptıgınız takdirde  aşırı kilolardan kurtulmak için vermiş oldugunuz bu diyetin faydalarıı göreceksiniz

Sağlıklı  mutlu günler..

Bu yazımızı beğendiyseniz lütfen paylaşıp yakın çevrenizinde faydalanmasını sağlayabilirsiniz,bildiniz üzere aşırı kilo birçok hastalık ve ileride ölümlere sebep olabilmektedir,insanlarımızın bilinçlenmesi çok önemlidir

Bilgialem

Share

& Comment

2 yorum:

  1. çok güzel bilgiler çok teşekkürler ,bunlara dikkatle uyuacağım

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.