Amerikanın en güzel şehri Los Angeles

Kaliforniya  eyaletine bağlı bir şehirden Los Angeles'dan  bahsediyoruz,Melekler şehri diye'de adlandırılan bu şehir Amerikanın 2 ci büyük şehridir.Los Angeles çok geniş bir alana kurulmuş bir şehirdir.Genelde evlerin 2 katlı ve geniş düzlüklere yayıldığının görüldüğü bu şehir Amerika ekonomisinin bel kemiği olan şehirlerin en başında gelmektedir.Los Angeles Amerika Birleşik Devletlerinin ikinci büyük nüfusuna sahip bir şehirde ülkede 17 milyon insanın yaşadığı bu şehir bugün Amerikanın Eğlence,Finans,İş ve Uluslarası ticaretin merkezi konumundadır.

Los Angeles'da nüfusun büyük bir kısmını Meksika kökenliler oluşturmaktadır ve birçok göçmen insanda bu şehirde yaşamaktadır.Adını ispanyolcada alan bu şehir bugün İngilizcenin baskın olarak konuşulmasının yanı sıra bu şehirde İspanyolca konuşan insan sayısı'da bayağı fazladır.Genelde ılıman iklimin hakim olduğu bu şehirde  gece ile gündüz arası sıcaklık farkıda epey kendini hissettirmektedir.

Modern bir ulaşım sistemine sahip olan Los Angeles ,Geniş ve modern yollara sahip bir şehirdir.Genelde otobüslerin pek kullanılmadığı bu şehirde ,hemen hemen herkesin kendi ait arabası vardır.Los Angeles'da bir arabayla seyahat eden kişi sayısını artırmak için sarı şerit gibi ilginç ama bir o kadar zekice bir düzenleme var.Arabanın içinde 3 kişiden fazla bulunduğunda araçların sarı şerite geçip daha hızlı  yolculuk yapması sağlanmaktadır bu uygulamayla trafiğe çıkan araç sayısını azaltmak istemekteler.Araç sayısının çok fazla olduğu bu şehirde bu uygulama çok önemli faydaları beraberinde getirmektedir.


Los Angeles denince akla Hollywood gelmektedir ve meşhur Hollywood yazısı,Bu yazı 1923 yılında aslında Santa monica daglarında li tepesine yerleştirilmiş ilk yazısı  Hollywood Land diye yazılan bu sembol sonra Land yazısının düşmesiyle Hollywood olarak yıllarda ve günümüzde şehrin simgesi konumunu korumaktadır.

Hollywood  dünya film endüstrisinin lideri ve her gün 10'larca filmin çekildi Hollywood stüdyoları dünya film sektöründe büyük bir yere sahiptir.

Beverly Hills dünyaca ünlü film yıldızlarının,sanatçıların ve tanınmış insanların kaldığı bir bölgenin ismi dev malikanelerin özel korumalarla korunduğu bu zengin anıtı semt ülkeye gelen turistlerin en sık uğradığı yerlerden birisidir.Birçok filmde  burada çekilmiştir.Bulvar üzerinde Holywood yıldızlarının yemek yediği birçok ünlü restorant bulunmaktadır. Cadde ve Sokaklarında çok lüks araçların gezdiği Bu bölge tamamen zenginlere hitap etmektedir.

Yolda ünlülerin bulunduğu evlerin adresini satan seyyar satıcıları görürseniz şaşırmayın,Birçok yıldızın evinin adresi bulunduğu haritadan alıp bu evleri uzaktan da olsa görebilirsiniz.

Hollywood'a gitmişken ünlü Hollywood bulvarını görmeden gitmek olmaz tabikide,Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği bu bulvarı önemli kılan şey, Her yıl Hollywood ödüllerinin verildiği Kodak Theater bu bulvar üzerinde bulunmaktadır.Hollywood bulvarında yürürken ünlülerin isimlerinin yazıldığı şöhretler kaldırımını da görebilirsiniz.

Ünlülerden sadece Ünlü boksör Muhammed Ali'nin ismi sadece duvara asılmış,Bunun sebebi ise Ünlü boksörün inancı gereyi adının ayaklar altında basılıp geçilmesini  kabul etmemiştir.

Los Angeles 'da  Ziyaret etmeniz gereken 9 yer ise  ;

Huntington Library

Birçok tarihi eserlerin bulunduğu bu yerde,Birçok sanat eserini görebilir ve botanik bahçede gezip binlerce değişik türde bitkileri inceleyebilirsiniz.

J.Paul Getty Museum
Runyon Canyon Park
Robertson Boulevard
Malibu Beach
Olvera Street
Warner Brothers Studio Tour
The Dresden Room

Third Street Promenade

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.