Facebook merakla beklenen tanıtımı yaptı


Facebook'un günler öncesinden sabırsızlıkla beklenen sürpriz tanıtımı bu akşam yapıldı.Yapılan tanıtımda yeni bir arama işlevi olan " Graph Search " Mark Zuckerberg tarafından tanıtıldı.Graph Search  web araması dışında  Facebook'taki bağlantılarla ilgili aramaya yapıyor.Zuckerberg'e göre bu özellik bildiğimiz arama motorlarından çok farklı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in tanıtımına katıldığı bu yeni arama motoru  yazacağımız sorulara cevap bulma özelliyinide taşımaktadır.Örneğin "San Francisco'daki arkadaşlarım hangileri ? " Star Wars ve Harry Potter'dan kimler hoşlanıyor ?  sorularını ingilizce olarak sorduğumuzda cevap verebiliyor.Facebook'un geniş üye tabanında arama yapan bu Graph Search sadece Facebooktaki 1 milyarlık kullanıcı üzerinden çeşitli aramalar yapmaktadır.

Graph Seach'ün henüz beta aşamasında olduğunu söyleyen Zuckerberg  bu arama hizmetinin ilk etap da kişilere,fotoğraflara,konumlara ve ilgi alanlarına yönelik arama yapacağını söyledi.

Graph Search'ün henüz çok erken bir beta aşamasında olduğunu söyleyen Zuckerberg, hizmetin ilk olarak kişilere, fotoğraflara, konumlara ve ilgi alanlarına odaklanacağını bildiriyor.

Türkçe sürümünün yayınlanmadığı bu uygulamada,Türkçe sürümünün yayımlanması zaman alacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.