Güney Afrika'da İngilizce dil egitimi almak

Güney afrika'nın 9 resmi dilinden bir tanesi'de ingilizcedir.İngilizce günlük hayatta çok sık kullanılmaktadır,İngiliz sömürüsü bir ülke olmasından dolayı ingilizce yayın yapan birçok kanal ve gazeteyi de Güney afrika'da görebilirsiniz.Ülke afrika kıtasının en güneyinde bulunmaktadır ve 3 başkenti bulunan bu ilginçlikler ülkesinde Dil egitimi için çok güzel fırsatlar sunulmaktadır.Diger inglizce konuşan ülkelere daha ucuz olan Güney afrika'ya dünyanın birçok ülkesinden ögrenciler dil egitimi için gelmektedir.

Güneyafrikada  egitim cidden kaliteli ve güzeldir,Gerek üniversiteleri ,gereksede ülkede birçok şehirde bulunan uluslararası dil okulları amerika ve ingiltereden farksız egitim vermektedirler.Bu dil merkezlerinde görev yapan ögretmenlerde ingiliz  veya inglizceyi ana dili gibi benimsemiş insanlardır.


İngilizce dil egitimi almak isteyenler için Güney afrika tavsiye edilebilir ülkeler arasındadır.Bu ülkede dil egitimi almanın avantajlarını sıralamak istersek;


.Egitim ücretlerinin diger ingilizce konuşan ülkelere göre ucuz olması

.Kalite dil okullarının bulunması
.Ülkede 1 ay vizesiz kalma imkanı
.Kolay vize alma imkanı
.Hem dil egitimi alıp hemde ingiliz aile yanında kalma imkanı
.Doğal güzellikler bakımından oldukça zengin olan Güneyafrikada bu güzellikleri yerinde görme imkanı
.Dünyada saygın bir yerde olan Güneyafrika üniversitelerinde ileride egitim almak için bu okulları yerinde görüp değerlendirme imkanı

Yukarıda gördügünüz bu avantajların hepsine güney afrikada sahip olabilirsiniz,yanlız birkaç uyarıda yapma istiyoruz hep avantajlarından bahsetmişken.



Güney afrikaya gidecek olanlar için Uyarılarımız;

Güney afrikada halen güvenlik sıkıntılı durumda,gasp,kapkaç ve dolandırıcılık hızlı artış göstermektedir.Bu sizi korkutmasın sadece dikkatli olursanız, gidilmemesi gereken yerlere gitmezseniz sorun olmayacaktır.

Ülkede hava karardıktan sonra sokaklarda yürümek kesinliklikle tehlikelidir.Her an bir gasp'a ,kapkaça yada kaçırılmaya kadar her türlü olaya maruz kalabilirsiniz.


Sokak ortasında para saymayınız ,turist olduğunuzu belli ettirmemeye çalışın özellikle yanlız gidiyorsanız bu ülkeye ve önceden mutlaka ordaki birileriyle bağlantı kurmanız sizin açınızdan iyi olacaktır.


Johannesburg'da bulunan Dil okulları

Güney afrikanın metropol bir şehri olan Johannesburg'da çok sayıda kaliteli dil okulu bulunmaktadır.Bunlardan gidip gördüğüm,derslerine katıldıgım okulları anlatacağız sizlere sadece

İnternational Language Lab 


Bromfontein denilen şehrin merkez noktasında bulunan bu dil okulu uluslarası birçok sınavında yapıldığı bir merkezdir.Okulda eğitim çok kaliteli ve güzeldir.Gerek hocalarla iletişim gereksede okul yönetimi her aşamada öğrenciye yardımcı olmaktadırlar.Zaman zaman yapılan sosyal aktiviteler ,geziler birçok ülkeden gelen öğrencilerle kaynaşmanızı saglamaktadır.


Bu okulda görev yapan öğretmenlerin çoğu ingilizceyi ana dili gibi konuşan insanlardan oluşmaktadır.Oldukça öğrencilerle dostça ilişkiler kuran öğretmenler,dersleri'de bir arkadaş sohbeti gibi anlatmaktadırlar.Eğer Johannesburg'da dil eğitimi alacaksanız  burayı kesinlikle öneririm size.


Abc Language School


Aynı cadde üzerinde bulunan bu okul   International language lab' a göre çok daha ekonomik bir dil okuludur.Burasıda kesinlikle degerlendirilebilinecek okullardandır  hem ekonomik olması hemde iyi dil eğitimi vermeleri,birçok öğrenci tarafından beğenilmektedir.


Wits üniversitesine bağlı dil okulu


Wits üniversitesi Güneyafrika'nın en köklü üniversitelerindendir.ve kampüs içerisinde bulunan bu dil okulundan eğitim almanın en büyük avantajı  kampüsün oldukça güvenli olmasıdır.Bundan dolayı güvenlik endişesi olan öğrencilerin Wits üniversitesinde ki dil okulunu tercih etmelerini önermekteyiz.


Capetown'da bulunan dil okulu
Güney afrikanın ve dünyanın en güzel şehirleri arasında bulunan  Capetown hem tatil hemde eğitimi düşünen insanlar için muhteşem bir yerdir.Özellikle güvenlik sorununun daha az olduğu Capetown'da 2 okyanusu birleştiği bir şehirde tatil havasında bir eğitim için çok cazip bir yerdir.

Capetown'da dil okulları Johannesburg'a göre biraz daha pahalıdır. Nedeni ise turizm şehri olması ve talebin çok olmasından dolayıdır.Yeşillikler içinde kurulmuş birçok dil okulu bulunmaktadır.Ekonomik yönden sıkıntısı olmayan insanlar için Capetown'u tavsiye ederiz,hem daha güvenli hemde muhteşem bir şehirdir Capetown.


Güneyafrika'ya ilk gidişinizde neden bu ülkeye geldim hissi sonrası bu ülkeden ayrılmak istememekle yer değiştirmektedir.Gezi için giden birçok insan bugün Güneyafrika'da yaşamaktadır.Birçok Amerikalı film yıldızıda capetown'da malikaneleri ve villaları bulunmaktadır.


Capetown'da bulunan Capetown üniversitede dünyaca ünlü bir üniversitedir.İlk kalbi naklinin burada yapılmış olması üniversitenin dünyaca ününü artırmıştır.Capetown üniversitesindeki eğitim bizim Boğaziçi Üniversitesi kadar kalitelidir.Köklü bir üniversite olan Capetown üniversitesi İngilizce konuşan bir ülkede eğitim almak isteyenler için bulunmaz bir fırsattır.


Güney afrika hakkında sormak istediğiniz sorularınız varsa,yorum kısmına yazarsanız en kısa sürede cevaplanacaktır.....Başarılar

Share

& Comment

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar
    Dil egitimi için Capetown hem turistik bir şehir hemde dünyanın sayılı güzel şehirlerinden olması nedeniyle hem tatil hem dil egitimi beraber gidebilecegi yer olduğundan Capetown tavsiye ederim.birçok dil okulu bulunmaktadır ,bunların birçogu dünyaca ünlü dil okullarının şubeleridir.Okulların resmi sitelerine girip detaylı bilgi ve fiyatlar konusunda bilgi alabilir kalacak yer ayarlayabilirsniz..
    Kalacak yer olarak ben Host family dedikleri aile yanında konaklama imkanları var hem inglizce pratik yapmış oluyorsnuz aileyle yaşarken hemde daha rahat bir yaşam oluyor ama diğer alternatiflerde var pansiyon veya ögrenci yurtları gibi.Üds'den 50 almışsanız zaten yüksek seviyede bir inglizceniz var demektir.yani ordan advance level'dan başlarsanız ingilizceniz dahada iyi gelişir..2 ay kalan bir insan bol bol pratik yapmalı bence ,temeli olan bir insanın dil egitimine sıfırdan başlaması bir zaman kaybıdır.. Başarılar sorularınızı yorum kısmına yazabilirsiniz..

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.