Sürekli aspirin kullananlar Dikkat


Aspirinin birçok faydasını ortaya çıkartan araştırmaları hep okuduk, Yanlız bu araştırma tam tersini söylüyor Tabiki aspirinin birçok faydası halen var ama Yapılan yeni bir araştırmada uzun süre aspirin kullanmanın körlüyü tetiklediğidir.

Avustralyalı bilim adamlarının yapmış olduğu yeni çalışmada,Uzun süreli ve düzenli aspirin kullanan insanlarda körlük riskinin artacağı ortaya çıktı.

Sydney Üniversitesin'inde destek olduğu bu araştırmaya aspirin kullanan ve kullanmayan 2 bin 389 kişi katıldı.Çalışmaya katılanlardan 10 kişiden 1'i haftada en az bir aspirin kullandı.Bilim adamları yaş ortalamaları 60 olan katılımcıları,Çalışmanın  5, 10 ve 15'inci yıllarında göz testine tabi tuttu Ve bu araştırmanın  sonunda düzenli aspirin kullananların yaşa bağlı olarak görme merkezinde bir dejenerasyona yakalanma oranının yüzde 9.3 aspirin kullanmayanlarda ise bu oranın yüzde 3.7 olduğu sonucuna ulaşıldı.

Uzun dönem aspirin kullanımının diğer yan etkileri olduğuda bilinmektedir,Bunlardan bazıları Midede gastrit yapması ve yaşlı insanlarda beyin kanama riskini artırmasıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.