Baş Ağrısı Olanlar Dikkat

Toplumun büyük bir çoğunluğunun ortak sorunudur baş ağrısı,Bazı günler artan şiddeti nedeniyle günümüzü zehir edebilmektedir ,bizleri günlük işlerimizi yapamaz bir hale getirebilmektedir başağrısı.Başağrısının kesin sebebi halen bilinmemektedir ama baş ağrısına neden olabilecek birçok hastalık mevcuttur.

Bunlardan en sık karşılaşılanı Migren.Migren birçok kişinin kabusu haline gelmiş bir hastalıktır.Bazen saatler bazen günler süren Migren atakları insanları oldukça etkilemektedir.Migren ağrısı genelde zoklayıcı tarzda sag ve sol baş kenarlarını tutabilen ağrıdır.Bu migren atakları sırasında sese karşı aşırı hassasiyet ,ışıklı ortamda bulunmak istememe gibi belirtiler olabilmektedir.

Başlıca Migrenin Belirtilerini Sıralarsak ;


Yorgunluk hissi
Işıktan ve sesten rahatsız olma
Mide rahatsızlığı bulantı gibi ve kabızlık,ishal görülebilir
Susuzluk hissi,sık idrara çıkma
Migren atağı öncesi huzursuzluk

Bugün Migren tedavisinin kesin bir çözümü olmasa da ,Atakları önlemek için birçok tedavi bulunmaktadır.Bu tedaviler migren ataklarının önlenmesi için oldukça etkili bir yöntemdir.

Toplumda görülen en çok ağrı tipi  gerilim ağrısıdır.kesin sebebi bilinmeyen bu ağrı birçok insanın günlük hayatta en çok karşılaştığı ağrı tipidir.

Genelde tek yönlü olan bu ağrı zonklayıcı tarzda kendini göstermektedir.Alınan ağrı kesicilerle genelde geçen bu ağrı eğer tekrarlıyor yada daha uzun sürüyorsa doktora görünmenizde fayda olacaktır.Çünkü her başağrısı mahsum olmayabilir başka bir neden bağlı oluşan ağrılar genellikle bu özelliktedirler ;

Ağrı kesicilerle geçmeyen
Bilinç bulanıklığı
Konuşma güçlüyü
Çift görme veya Bulanık görme
Gibi belirtileri olabilir,Bu durumlarda vakit kaybetmeden doktora gitmek önemlidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.