Sinüzit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sinüzite en çok neden olan mikroorganizmalar virüsler,bakteriler veya mantarlardır.sinüs alanlarında gerçekleşen bu enfeksiyon iltihaba neden olup sinüs yollarını tıkamaktadır.

Birçok insanda gerçekleşen sinüs enfeksiyonları diğer insanlara yayılım göstermez ama bulaşıcı olmadığı halde sinüzite neden olan etkenlere baktığımız zaman dikkat edilmesi gerekilen bir durum olduğu anlaşılmaktadır.

Sinüzit kafa boşluklarında oluşan iltihaplanma demektir.Enfeksiyonların neden olabileceği gibi alerji,kimyasal veya diger ajanlar tarafından da sinüzit oluşabilir.
Sinüzit'in sınıflandırılması akut,subakut veya kronik olarak sınıflandırılmaktadır. ve diğer önemli bir nokta ise başlıca sinüzit etkeni olarak enfeksiyonla oluşan sinüzitler ve enfeksiyonla bulaşmayan sinüzitler diyebiliriz.

Sinüzit enfeksiyonu baş ağrısı,yüzde ağrı hissi,sinüslerde ağrı,ateş,burun akıntısı veya burun tıkanıklıgı ,boğaz kızarıkları ve öksürük olarak kendini göstermektedir.

Bakterilerin neden olduğu sinüs enfeksiyonları ise yüzde ağrı,iltihaplı burun akıntısı ve diğer belirtilerle daha ciddi seyretmektedir.

Sinüzit teşhisi genelde hastalık hikayesi ve fiziksel muayane sonuçlarına göre tanı almaktadır.Bakterilerin neden olduğu sinüzit antibiyotik ile tedavi edilmektedir.

Alerjik nedenlerle sinüzit meydana gelebilmektedir.Yanlız alerjik sinüziti olanların erken tedavi olmaları bir diğer bakteri enfeksiyonu olarak sinüzit geçirmelerini önlemektedir.

Bazı durumlarda Sinüzit ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir bunlardan en önemlileri ;

Menenjit yani beyin zarı iltihabıdır.
Beyin iltihabı
Kemik iliği iltihabı
Göz iltihabı

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.