Google'den Teknoloji Harikası Araba

Uzun bir süredir Google'nin üzerinde çalıştığı sürücüsüz araba artık gerçekleşmiş durumda,Arabada bulunan sensörler tarafından otomatik algınan çevre ve yaklaşan her türlü tehlikeyi otomatik algılayarak mesafesini ona göre ayarlayan Google'nin sürücüsüz arabası artık ABD'de günlük hayatta kullanılmasının önü açıldı.



Sürücüsüz otomobil birçok yeniliyi beraberinde getirecek ve  en önemlisi insan hatasıyla yaşanan birçok kazanın önüne geçmiş olacak.


Otomobile yerleştirilen sensör ve otomobilde bulunan yapay beyin sayesinde araca yaklaşan veya etrafında bulunan cisimleri algılayıp ona göre direksiyonda kişinin hareketlerini taklit edebiliyor.verilen sözlü komutlarla çalışabilen bu sistem  özellikle bazı engelli insanların hayatını oldukça kolaylaştıracak.


Araç hareket etmeden girilen rotasında sorunsuz ilerleyebiliyor ,belirli bir hız limitinde giden araç sensörler sayesinde araçlar arası mesafeyi'de koruyor.


Bu teknoloji harikası araç artık ABD'nin Kaliforniya,Florida ve Nevada eyaletlerinde yasal olarak kullanılmasının önü açıldı.

       
    

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.