Ülkemizde Önemli Bir Turizm Noktası Fethiye Ölüdeniz


Muğlanın en güzel ilçelerinden biridir Fethiye,Eski adı Meğri olan bu güzel ilçe özellikle turizm konusunda önemli bir potansiyeli vardır.Özellikle Ölüdeniz bugün başta ingiliz turistler olmak üzere birçok yabancı milletten turisti kendine çekmektedir.

Ölüdeniz adeta denizden bağımsız bir şekilde oluşmuş bir göl gibidir,Ölüdeniz adını elbette'de kendine göre bir hikayesi vardır ama en önemli iki nedeni çok durgun ve dalgasız olmasıdır.Gerek muhteşem deniziyle,berrak ve mavi sularıyla bugün birçok turisti ağırlayan Ölüdeniz bunun yanında birçok sportif aktivitelere de evsahibliği yapmaktadır.Özellikle yamaç paraşütü konusunda oldukça ideal mekanlardan olan Ölüdeniz,Bugün birçok insanın yamaç paraşütü için tercih ettiği önemli noktalardan birtanesidir.
Ölüdeniz adı gibi durgun sularıyla bugün çok tercih edilmektedir.Özellik turizm sezonlarında Fethiye'de birçok ingiliz turist görebilirsiniz ,ingilizler bir ayrı sevmiştir Fethiye Ölüdenizi, Ölüdeniz de sular biraz tuzludur bu nedenle yogun bir deniz canlısı popülasyonuda yoktur.Ama özellikle denizin durgun olması ve suyun oldukça berrak olması nedeniyle bugün dalış yapmak isteyenler için vede yat turlarında koy'ları  gezmek isteyenler için çok idealdır Ölüdeniz.

Ölüdeniz'in kendine özgü güzel plajları vardır.Ancak bunların çoğu çakıl şeklindedir.Yani kumsal bir plaj bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz,Ancak muhteşem denizi ve içermiş olduğu o güzel renk tonlarıyla herhalükarda gidilmesi gereken bir yerdir Ölüdeniz.Turistler yoğun rağbet gösterdiği yer olmasının sonucu fiyatlar biraz pahalı olabilir ancak Tekne turları oldukça uygundur, Ayrı otellerde kalmak istemeyenler içinde çadır kurulması mümkün olan alanlarda vardır.Birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz her türlü dükkanıda bu güzel mekanda bulabilirsiniz.
Plajı çakıldır. Kum bekleyenlerin hüsrana uğramaması gerekir. Ne olursa olsun görülmeye değer bir denizi vardır. Mavinin bütün tonlarını içinde barındıran bir denize sahiptir. Tekne turlarını da tercih ederek, görmediğiniz yerleri keşfedebilirsiniz. Ölüdeniz genelde İngiliz turistlerin göz bebeği olmuştur. Her yerinde çok fazla İngiliz turiste rastlanır.

İdeal tatil zamanı bu mükemmel yer çin  yaza giriş ayları yada yaz sonunda rahatlıkla gidilebilinir.Sebebi ise yaz ayları ortalarında malumunuz sıcaklıkların hayli yüksek olmasıdır.Yani Haziran ve Eylül ayları tatil için oldukça uygun zamanlardır.Ayrı birçok alternatif eğlenme mekanlarını da bu güzel yerde bulabilirsiniz bar veya kafe tarzı,lokanlatalar gibi.

Tatil zamanında dikkat etmemiz gereken diğer önemli bir nokta ise  bulunduğumuz bölgeyi kirletmeden doğayı bozmadan tatilimiz geçirmemiz ,çünkü bazı insanlar özellikle yat turlarında veya plajlarda denizleri kirletmektedir buda gelecek nesiller için oldukça risk yaratmaktadır. Bu bilinçte olmak her zaman bizim ve ülkemiz menfaatine olacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.