Kalp ritmini düzene koyan 8 besin

Kalp hızının artması yani taşikardiye dediğimiz olay insan sağlığını tehdit eden bir durumdur.Bunun birçok şey neden olabilir stres,yüksek kan basıncı( hipertansiyon ) gibi etkenler  sebep olmaktadır.Kalp hızımızı  düzene sokmanın bir yöntemide yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekmektedir.Özellikle aşırı yağlı veya kalorisi yüksek besinler ciddi kalp damar sorunlarına yol açabilmektedir.

Kalp hızını düzene koyan 8 besin

1.Yoğurt:Yoğurta bolca bulunan vitamin B12 sinir sistemimize etki eden vitaminlerdendir.Stresli durumlarda  sinir sistemimizde rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır.Bundan dolayı sık sık yoğurt tüketmek oldukça faydalı olacaktır.Ayrı yoğurta bulunan kalsiyumda  kemiklerimiz ve diş sağlığımız için oldukça faydalıdır.

2.Nane: Yapılan birçok araştırmada nanenin kalp kan akışını artırdığı ve kalp kaslarını güçlendirici etkisi olduğu görülmüştür.Taze nane tüketmek birçok yönden sağlımız için güçlü birer enerji kaynağı olmaktadır.

3.Yulaf Unu :Yulaf unu veya yulaf unundan yapılmış yiyecekler damar sağlıgı yönünde muhteşem etkilere sahiptir.kötü kolesterol olarak bilinen LDL düşürücü etkisi olan yulafın ayrıca damarlarda biriken kötü yağların erimesinde etkilidir.Ayrıca yulaf ununda bulunan Omega-3 yağ asidi kalp ritminin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

4.Kuru Üzüm : Kuru üzüm tamamen bir enerji deposudur.İçerisinde bolca bulunan potasyum ve düşük sodyum oranlarıyla  kalp sağlıgı için harika bir besin kaynağıdır kuru üzüm ,sık sık tüketmek  hem genel saglık olarak muhteşem etkileri vardır hemde kalp sağlıgı yönünden oldukça etkilidir.

5.Balık:Balığın kalp için ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur,balıkta bulunan omega-3 yağ asidi  kalp sağlığını koruyan önemli bir maddedir. özellikle som balıklarında dahada fazla oranda bulunan omega-3 yağ asidi büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklarda'da oldukça etkilidir.

6.Muz:Yaz veya kış rahatlıkla buluna bilinen bir meyve olan muz içermiş olduğu yüksen orandaki potasyumla kalp iletimine oldukça faydalı olmaktadır.beyin ile kalp arasındaki iletişimde potasyum önemli bir rol oynadığı için muz tüketmek kalp sağlıgınıza oldukça faydalı etkiler yapacaktır.

7.Sarımsak:Birçoğumuzun kokusundan dolayı pek sık tüketmediği besin olan sarımsak içermiş olduğu zengin minarellerle  kalp'e çok faydalı maddeler içermektedir.düzenli aralıklarla sarımsak tüketmek kalp sağlıgı için çok yararlıdır.

8.Fındık:Fındık içermiş olduğu faydalı yağ asitleriyle kalbi şok'dan korur.Ayrıca kalp sağlıgı yönünden oldukça etkilidir.Düzenli aralıklarla fındık tüketmek oldukça yararlıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.