Yumurtanın bilinmeyen 10 faydası

Temel besin kaynaklarının başında gelen yumurta içermiş olduğu yüksek protein seviyesiyle ve diğer besin kaynağı maddelerle bugün en önemli bir besin kaynağıdır.Ulaşabilirliği ve alınması kolay olan yumurta bugün her evde sık sık tüketilmektedir.Vücudumuzun ihtiyacı olan protein ve besin maddelerini içerisinde bolca bulunduran yumurta önemli bir besin kaynağıdır

Sizlere yumurtanın 10 faydasından bahsedeceğiz

1.Yumurta gözler için oldukça faydalı bir besindir.Yumurtada bulunan lutein ve zeaxanthin adında bulunan besin maddeleri gözler zararlı ışıklardan korumaktadır.Yapılan birçok araştırmada gözü zarar ışınlardan korumasının yanı sıra makulasınında degenere olmasını önlemektedir.

2.Düzenli aralıklarla yumurta tüketmek gözleri kataraktan korumaktadır.Yumurtada bulunan lutein ve zeaxhantin gözü kataraktan koruyan önemli maddelerdir.

3.Yumurta sinir sistemi üzerinde'de oldukça faydalı bir etkiye sahiptir.Yumurtada bulunan koline maddesi beyin fonksiyonları,sinir sistemi ve kalp üzerinde oldukça etkilidir.

4.Yumurtada bulunan D vitamini kemiklerin güçlenmesini ve sağlıklı dişlerin oluşması için önemli bir vitamindir.


5.Bir yumurtada 9 tane esansiyel amino asit bulunmaktadır. Yumurta protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

6.Düzenli yumurta tüketimi kalp sağlıgı açısından oldukça etkilidir.Kalp damar hastalıkları riskini azaltığı gibi kalp krizi ve damarlarda pıhtı oluşma riskinide azaltmaktadır.

7.Yumurta doymuş yağ  yönünde zengindir.Sık tüketmek oldukça faydalıdır.

8.Yumurtanın bilinmeyen bir yönü ise kanser hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır.Özellikle meme kanserine yakalanma riskini azaltmaktadır.

9.Sağlıklı saçlar ve tırnakları olmasını isteyenler için yumurta önemli bir kaynaktır.Yumurtanın içermiş olduğu bol miktarda vitamin ve sülfür içermesinden dolayı saç dökülmesini önlemede ve tırnak sağlığında'da etkili olmaktadır.

10. Yumurtanın içermiş olduğu vitaminler ve minerallerden yararlanmak için günden en az 1 kere yumurta tüketmek oldukça faydalı olacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.