Kış Aylarında Sağlıklı Beslenme
Kış aylarında birçok güzel meyvenin,sebzenin ve taze ürünlerin çıktığı dönemdir.Bu vitamin ve minarel yönünden oldukça zengin olan meyve ve sebzeleri sık sık tüketmek gereklidir.Her mevsimin kendine göre çeşitli meyvelerin ve sebzelerin olduğu dönemler vardır.Yani mevsimler gibi taze ve en verimli meyve ve sebzelerde en uygun dönemlerinde tüketilmesi her zaman daha faydalı ve verimli olmuştur.
Kış aylarında bunları sık sık tüketmelisiniz
Kış aylarında sıklığı artan birçok enfeksiyon ve gribal hastalıklara daha az yakalanmak için vücut direncimizi yani bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin önemi çoktur.Bunları vitaminler,mineraller ve lifli yiyeceklerle karşılayabiliriz.
Portakal
Kış aylarının belki en çok tüketilen meyvesidir portakal.İçermiş olduğu yüksek vitamin özellikle vitamin C ve minareller ile kış ayları için oldukça muhteşem bir meyvedir.Günlük vitamin ihtiyacının tamamını portakaldan karşılayabilirsiniz.
Altın çilek
İçermiş olduğu yüksek orandaki C vitamini sayesinde günlük ihtiyaçları rahatlıkla karşılamaktadır bu meyve.İçermiş olduğu yüksek C vitamini sayesinde hastalıklara karşı daha korunup ve enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık sistemine kavuşabilirsiniz.Vitamin C'nin önemini bilmeyen yoktur,özellikle kalp hastalıklarını önlemede,bağışıklık sistemini güçlendirmede ve antioksidan etkisiyle vücuttaki zararlı maddelerin atılımına yardımcı olmaktadır.
Yeşil yapraklı sebzeler
Kış ayları yeşil yapraklı sebzelerin bol olduğu bir dönemdir.Yeşil yapraklı sebzeler özellikle vitamin A (karotein) yönünden oldukça zengindir.Vitamin A enfeksiyonlardan korunmak için oldukça önemli bir maddedir.cilt ve saçlar içinde oldukça gerekli olan vitamin A, içermiş oldukları liflerle mide içinde oldukça yararlıdır.Hardal yaprakları,Çemen otu,turp ,kişnik gibi sebzeler kalsiyum ve demir yönünden oldukça zengindir.bunlarla yapılan çorbalar vücuda enerji verip, vücut direncini artırmaktadır.
Havuç
Havuç kış aylarında daha çok tüketilen bir sebzedir.İçermiş olduğu yüksek orandaki beta karoten maddesi nedeniyle oldukça etkili bir antioksidant'dır.yapılan araştırmalarda görülmüştür'ki düzenli havuç suyu tüketmek kalp krizi geçirme riskini azaltmaktadır.ve kanser riskini de önemli oranda azaltmaktadır.Havuç göz sağlıgı içinde oldukça önemli bir sebzedir.Gözde oluşan katarak ,sık sık havuç tüketenlerde daha yavaş gelişmektedir.
Bezelye
Lezzetiyle ve birçok yemeğe lezzet katmasıyla bilinen bezelye ,kış aylarında yemeklerin vazgeçilmezidir.protein yönünden oldukça zengin olan bezelye sık sık tüketilmesi oldukça yararlıdır.Yemeklerde,çorbalarda ve birçok yemek türünde bezelye tüketilmesi oldukça faydalıdır.
Elma
Kış aylarının bir diğer en çok tüketilen meyvesidir elma.Antioksidantlar yönünden oldukça zengin olan Elma içermiş olduğu lifler ile gerek sindirim sistemimiz için gerekse'de sindirim sisteminin önemli bir parçası olan mide için oldukça faydalıdır.Kış aylarında oldukça tüketilen elma içermiş olduğu vitaminler ve minarelleriyle çok sık tüketilmesi gerekilen meyvelerdendir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler