Hamilelik belirtileri nelerdir ?

Evli çiftlerin en mutlu anlarından bir tanesi de çocuk haberini aldıkları anlardır. Anne adayı eşine baba olacağı haberini verdiğinde dünyalar eşinin olur. Artık onlar için güzel ama meşakkatli bir süreç başlamıştır. Hamilelik sürecinde anne adayı beslenmesine ve hareketlerine dikkat etmelidir.

Anne adayı karnında bir bebek taşıdığının farkına varması gebeliğin ilk ayını kapsamaktadır. Bayanın hamile olduğunun en önemli belirtisi adet döneminin gelmesine rağmen adet olmamasıdır. Önceden düzenli bir şekilde adet gören kadınlar hamile olduklarında adet görmezler. 

Bazı durumlarda da adet gören kadınların kanları normalinden daha farklı açık renkte olması hamile olduklarının belirtisidir. Hamilelik döneminde kadınların hormonlarında değişiklik meydana geldiği için bayan sezgisel olarak kendisini hamile hissedebilir.
Vücut kendini hamileliğe hazırladığı için göğüslerde büyüme meydana gelir. Aynı anda meme uçlarında yanma ve renk değişikliği olmaktadır. Banyo yaparken, giyinirken ve uykudayken göğüslerde ağrı hissedilir.

Bu dönemde göğüsteki süt bezleri süt üretmeye hazır hale geldiği için göğüslerde büyüme ve hassasiyet oluşmaktadır. Hamileliği belirtileri arasında bulantı e kusma meydana gelir Hamileliğin ikinci ve on ikinci haftası arasında özellikle sabahları uykudan uyandıktan sonra mide bulantısı olur. Mide bulantısı hamilelik boyunca vücutta üretilen hormonlara karşı oluşturulan bir mekanizmadır Ayrıca burun hassasiyet kazanarak çeşitli kokular nedeniyle midenin bulanmasına imkan sağlar..

Hamileliğin bir diğer belirtisi de sık sık idrara çıkmaktır. Bebeğin yerleştiği rahim büyüdüğü için mesaneye baskı yapar ve mesanenin daralması sonucu idrara çıkma ihtiyacı hissedilir. Hamilelik belirtileri arasında duygu değişiklikleri yer almaktadır. Hamile olan bir bayan bir olay karşısında şen kahkahalarla gülerken bir anda duygu değişikliği yaşayarak hüngür hüngür ağlamaya başlar. Ayrıca bu dönemde tansiyon düşüklüğü de meydana gelebilir. Hamilelik döneminde sıvı ihtiyacı karşılanmadığı taktirde tansiyon düşer. Aniden ayağa kalkan gebede baş dönmesi oluşabilir.

Hamilelik döneminde bayanların canı daha önce hiç istemedikleri şeyleri yemek isteyebilirler. Buna aşerme denir. Bayanlar limona, toprağa, kile, buz parçasına ve değişik şeyler yemeyi arzulayabilirler. Kimi durumlarda da en çok sevdikleri şeyden tiksinmeye başlamaları hamilelik belirtileri arasındadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.