Kırmızı et tüketirken özellikle etin yağlı kısımlarını ayırmak oldukça önemlidir.Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi doymamış yağ oranının oldukça bol olduğu kırmızı ette fazla yağların kanda emiliminin yeterli olamadığından damarlarda birikime ve damar sertliği ve dahası damar tıkanıklığına neden olmaktadır.Damar sertliği zamanla damar tıkanıklığına dönüşerek ani kalp krizlerine ve çeşitli sorunlara yol açabilmektedir.
Özellikle kalp krizi geçirmiş veya kanda yüksek oranda kolesterolü olan insanların yağsız et tüketmeleri gerekmektedir.Günde 60-70 gramı geçmeyecek derecede kırmızı et tüketmelerinin sakıncası yoktur ancak kırmızı etin içinde yağların alınması ve etin iyi pişirilmesi'de gerekmektedir.
Yeni kesilmiş etin hemen tüketilmemesi gerekmektedir,Mümkünse dolapta birkaç gün kaldıktan sonra tüketmek sağlığınız açısından daha yararlı olacaktır.
Yüksek tansiyon ve kalp hastalarının Tuz kullanımına azami dikkat etmeleri gerekmektedir,Ayrıca aşırı protein alımı Gut veya böbrek hastalığı olanlar içinde önemle dikkat edilmesi gereken bir hususdur.Etin tüketilmesi sırasında ise önemli tavsiyelerimiz haşlayarak tüketmek,mangalda ve yağda kızartılmış şekilde et tüketimini tavsiye etmiyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler