Gripten korunmak için alınabilecek önlemler ?
Hasta kişiler ile yakın temas kurmaktan kaçınılması zorunludur.Gribe yakalanmış kişilerin evde istirahat etmesi,hem hastalığın başkasına bulaştırmasını önlemek için çok gerekli ve zaruridir.
Gribe yakalanmış insanların diğer insanlarla teması sınırlandırılmalı,aksırma ve öksürme durumlarında burun ve ağızlarını kapamaları gribi başka insanlara bulaşmasını engellemesi yönünden oldukça önemlidir.
Yüzeyler sık sık temizlenmesi gerekmektedir.çocuk ve yaşlı hastalar gibi riskli hastalarda grip aşısı yapmak oldukça etkilidir.
Kimler risk altında ?
Gribin bulaşıcı bir hastalık olduğunu göz önünde bulundurursak ,özellikle hastalarla çok sık temas halinde bulunan sağlık çalışanları,65 yaş üzeri kişiler ve bağışıklık sisteminin zayıf olduğu hastalar ile kronik akciğer ve kalp hastalıkları bulunan insanların dikkatli olması gerekmektedir.Antibiyotikler gribi tedavi eder mi ?
Grip belirtileri olan genel kas ağrısı,vücut kırgınlıgı,bazen hafif ateş,iştahsızlık ,halsizlik gibi durumların dışında nefes darlığı,göğüs ağrısı veya öksürük gibi belirtilerin ortaya çıkmasından sonra bir hekime başvurup gerekli görüldüğü takdirde antibiyotik tedavisine başlanabilinir.Ancak genel grip tedavisinde antibiyotiklerin hiçbir etkisi yoktur.Mevsim olarak grip hastalığının oldukça artığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahatin önemi de unutulmamalıdır'' değerlendirmesinde bulunuldu.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler