Farenjit nedir ? Belirtileri ve Tedavisi

Farinks dediğimiz yani boğazın iltihaplanmasına  farenjit denilmektedir.Özellikle kış aylarında kendini oldukça hissettiren farenjit genelde mikroplar ve virüsler nedeniyle oluşmaktadır.Farenjit bir üst solunum yolu enfeksiyonudur ve bronşite bile  neden olabilmektedir.

Bazı insanlarda kısa süreli bir farenjit görülebilmektedir bunların birçoğunun nedeni virüslerdir yani çoğunluğu kendiliğinden geçmektedir.Yanlız bazı durumlarda farenjit daha uzun bir süre  insanları rahatsız etmekte ve kronikleşmektedir.

Hastalığın görüldüğü ve belirtilerin yogun bir şekilde kendini hissettirdiği farenjit ise daha çok akut dönemde görülmektedir.

Farenjit oluşmasının nedenleri arasında en önemli faktör boğazımızın bir geçiş yolu olmasıdır bu münasebetle sık sık virüs ve mikropların tehdidi altında olabilmektedir.Ancak kronik farenjit durumlarında bazı kötü alışkanlıklarda sigara,alkol gibi durumlarda da farenjite tetikleyebilmektedirler.Genelde bademcik iltihabı farenjite'de neden olmaktadır bu nedenle  bademcik iltihabı durumunda kullanılan ilaçlar genelde farenjit içinde etkili olabilmektedir.

Farenjitin belirtileri nelerdir ?

Farenjit genellikle bazı belirtiler vermektedir. bunlar arasından en önemlileri ;
Boğaz ağrısı
Boğazda kızarıklık
Yutkunmada zorluk
ve boğazdan iltihap gelmesi gibi durumlarla görülmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.