Bahar döneminde size güç katacak Muhteşem Besinler

Bahar dönemine daha canlı ve enerjik girmek ,kim istemez yaz'a merhaba demeden önce sizlere gerekli olan muhteşem besinleri açıklıyoruz bu besinler sizleri daha canlı ve enerjik yapacağı gibi vücudunuzu da hayli sağlı ve formda tutacaktır.İşte tüketilmesi gereken muhteşem besinler. 

Ceviz

Ceviz içermiş olduğu sayısız protein ve minarel'ler çok zengin bir besin kaynağıdır.özellikle bazı kimyasal maddelerin aracılığıyla serotonin salgılanmasını artırıp sizlerin daha mutlu olmasına yardımcı olacaktır.Yapılan birçok araştırmada'da görüldüğü gibi ceviz mutluluk veren made'leri bünyesinde içermektedir.Ceviz yanlızca mutluluk hormonlarını harekete geçirmekle kalmayıp içermiş olduğu minarellerle'de vücudumuzun daha sağlıklı ve zihinde olmasını sağlayacaktır.

Kuşkonmaz 

Pek bilindik olmasa da ,içermiş olduğu vitamin ve minarellerle tamamen bir enerji deposu olan bu bitki bugün çeşitli şekillerde tüketilmektedir.Folat ve B vitamini yönünden oldukça zengin olan Kuşkonmaz sebzesi sizlerin kilolarınızı dengede tutma ve zihninde kalmanıza yardımcı olmaktadır.İçermiş olduğu folat vitamini sayesinde zihinsel yorgunluk,stres ve bitkinlik gibi durumlarda oldukça yararlı olmaktadır.

Taze sarımsak

Baharın gelmesiyle beraber birçok insan içinde diyet verip ,fazla kilolardan kurtulmak için önemli bir döneme girmiş olmaktadırlar.eğer sizde diyet yapmaya niyetliyseniz diyetinize taze sarımsağıda eklemeyi unutmayın.Çünkü taze sarımsak içermiş olduğu alicin maddesiyle beynimize tokluk uyarısı vermektedir buda daha az yememize ve diyet programımıza oldukça etkili olacaktır.

Taze sarımsağın diyetin dışında birçok faydası bulunmaktadır ,içermiş olduğu taze vitamin ve minareler sayesinde bahara daha güçlü ve sağlıklı girebilirsiniz.

Baklagiller

Bahar ayının gelmesiyle birlikte çarşıda daha sık karışılacağımız taze yeşil fasulye gibi baklagil türü sebzeler diyet vermek isteyenler için muhteşem bir besin kaynağıdır.Sindirim sistemine de oldukça yararlı olan baklagiller ,içermiş olduğu fibrinler sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve sindirim sistemi hastalıklarının önlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Ispanak

Süper besinler denilince akla ilk gelmesi gereken sebzelerden en önemlisidir Ispanak,içermiş olduğu yüksek orandaki demir ,vücudumuzun için oldukça gerekli olan demir ihtiyacını karşılamada ıspanak rakipsizdir.Ispanak demir yönünden zengin olmasının yanında birçok minareli ve vitaminide içerisinde barındırmaktadır.

Enginar

Muhteşem bir enerji kaynağı olan enginar magnezyum ve minarel yönünden muhteşem bir zenginliye sahiptir.vücudumuzun ihtiyacı olan bu mineraller bizler daha canlı ve enerjik kalmamızı sağlayacaktır.

Salmon Balığı

Salmon balığı içermiş olduğu zengin yağ asitleri sayesinde vücudumuz için oldukça faydalıdır.Omega-3 yönünden zengin olan salmon balığı  cilt sağlı üzerinde'de muhteşem faydaları vardır.Gerek aknelerin önlenmesi ve cildin yenilenmesinde oldukça etkilidirler.

Çilek

Bahar meyvesi olan Çilek içermiş olduğu antioksidanlar sayesinde cilt sağlıgı ve vücudumuz üzerinde ki birçok zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.zengin vitamin c içermesi sayesinde ciltteki kırışıkların ve büzüşmeleri önleyecektir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.