Grip nedir ? Belirtileri ve Tedavisi

Birçoğumuzun en sık yakalandığı hastalıkların başında Grip gelmektedir.Etkeni virüs olan grip,özellikle kış aylarında ciddi olarak birçok insanı etkilemektedir.Grip başlıca genel vücut kırgınlıgı,ateş,burun akıntısı ve bitkinlik gibi belirtilerle kendini göstermektedir ancak özellikle çocuklarda bazen kulak iltihabı ve sinüsleride etkileyerek kendini göstermektedir.

Grip salgınlarını önlemek için rutin yapılan bir aşı bulunmaktadır.Özellikle yaşlılar, çocuklarda grip bazen agır seyredebilmektedir,bu nedenle sonbahar döneminde yapılan grip aşıları oldukça etkili olmaktadır.

Grip ne zaman daha çok görülür ?

Grip genellikle sonbahar dönemlerinde artmaktadır ve kış ortalarında ciddi yaygınlık gösterilmektedir.Grip için bir diğer ilginç özellik grip virüsünün sürekli değişkenlik göstermesinden dolayı vücudumuzun grip virüsüne karşı bağışıklık kazanamadığıdır bundan dolayı grip aşıları her yıl tekrarlanmaktadır.

Grip nasıl bulaşır?

Grip genellikle solumuş olduğumuz hava ile bulaşmaktadır onun dışında öksürmekle,tokalaşmakla veya öpmekle bulaşabilmektedir.özellikle kapalı alanlarda grip çok daha rahat yayılmaktadır.bundan dolayı kapalı alanlarda özellikle sonbahar ve kış dönemlerinde dikkatli olmamız gerekmektedir.

Gribin belirtileri nelerdir?

Genelde grip hafif belirtilerle geçen bir hastalıktır ancak bazı insanlarda grip oldukça ağırda seyretmektedir.bunun nedeni ise insanların farklı bağışıklık seviyelerde ve vücut dirençlerindeki farklılıklardan kaynaklanmaktadır.
Ancak tipik grip belirtileri ateş,bitkinlik,burun tıkanıklıgı,burun akıntısı,baş ağrısı gibi belirtilerdir.

Grip tedavisinde antibiyotiklerin bir etkisi yoktur,bunun yerine rahatlatıcı ve semptom giderici ilaçlar gerekirse kullanılabilinir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.