Kabe'de gözyaşları yağmura karıştı



Kabe'de göz yaşları yağmura karıştı
Hac farizası için Mekke'de bulunan hacı adayları, Kabe'de tavaf yaparken başlayan yağmurla gözyaşına boğuldu.
Yağmurun başlamasıyla birlikte müminlerden Allahu Ekber sesleri yükselirken, hacı adayları göz yaşlarını tutamadı. Tavafta olan hacı adayları ellerini açıp dua etti.

O onları cep telefonu kamerasına kaydeden Coşkun Çakmak, tavafı bitirdiği anda yağmurun başladığını belirterek, duygu seli yaşadıklarını anlattı. Herkesin dua ettiğini, göz yaşlarına boğulduğunu belirten Çakmak, altın oluk altına girmek istediğini ancak namaz hazırlığı olduğu için izin verilmediğini söyledi.

Akşam saatlerinde başlayan yağmur kısa sürede etkisini gösterdi. Yağmur nedeniyle caddelerde göletler oluşurken, trafikte sıkışıklık yaşandı.

Hacca günler kala Mekke'ye akın eden hacı adayları bunaltıcı sıcaklıktan yağmur bereketiyle serinledi. Etkili yağmur kısa sürede caddelerde göletler oluşturdu. Yağmura alışık olmayan Suudi sürücüler trafikte seyretmekte zorluk yaşadı. Bazı sürücülerde oluşan göletlerde hızla geçerek yağmurun keyfini çıkarmaya çalıştı.

Türk hacı adaylarından Mehmet Fatih Kekeç, 'İnanılmaz bir mucize Türkiye'deki yağmura benzemez. Bunun her bir damlasına şehit sevabı yazılacağını, yağmurda ıslanmamızı tavsiye eden hadisi şerifler var. Bu duygu yaşanır hissedilir, laflarla kelimelerle anlatılmaz.' dedi.

Fatih Akbaba ise 'Nereye geldiğini bilirseniz orada ne yaşadığınızı hissedersiniz. Hacda olduğumuzun bilinciyle hareket ettiğimiz için yağan yağmurun rahmet olduğunu biliyoruz. Rahmeti, arzın merkezinde yaşamak bambaşka bir şey.' diye konuştu.

Kaynak:Cihan

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.