Çin'in En Büyük Şehri Şanghay Rehberi

Çin'in göz bebeği bir şehirden bahsediyoruz,Çin ekonomisinin en önemli şehri  evet Şanghay bugün gerek ekonomik potansiyeli ve gerekse'de iş gücü bakımından uzak doğunun yıldız bir kenti haline gelmiş durumda.23 milyon insanın yaşadığı Şanghay Eyalet düzeyinde bir şehir yapısına sahip.Bugün Şanghay ticari,endüstriyel ve iletişim merkezi haline gelmiş bir şehirdir.

En büyük limanların bulunduğu Şanghay,Ekonomik başkent olmayı çoktan haketmiş bir şehirdir.2005 yılında kurulan dünyanın en büyük kargo limanı onu diğer şehirlerden oldukça farklı bir konuma yükseltmiştir.

Eskiden küçük bir balıkçı kasabası olan Şanghay Çin'in büyük ekonomik atılımlarıyla  özellikle 2000 yılından sonra büyük bir metropole dönüşmüştür.Binlerce gökdelenin bulunduğu şehirde uzak doğunun New York'u olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Şanghay birçok uluslarası fuarlara ev sahipliği yapmaktadır,2010 yılında dünyaca ünlü bir fuar olan Expo 2010 Dünya fuarı'na ev sahipliği yapmıştır.Ekonomisiyle çok güçlü bir konuma gelen Şanghay bunu birçok alanda fırsata dönüştürmeyi başarmış şehirdir,Gerek olimpik oyunlarda gerekse'de uluslarası birçok büyük etkinliklerin vazgeçilmez adresi konumuna gelmiştir.


Şangay'a Nasıl Gidilir ?

Çin'in ekonomi ve turizm şehri olan Şangay'a gitmek için birçok alternatif ,birçok hava yolu Şangay'a seferler düzenlemektedirler ancak birçok hava yolu aktarmalı seferler düzenlediğinden dolayı yolculuk tamamen bir işkenceye dönüşebilmektedir.Bundan dolayı direkt sefer düzenleyen hava yolu firmalarını tercih etmeniz sizin için daha rahat olacaktır.Direkt sefer düzenleyen hava yolları normal aktarmalı uçan firmalara göre çok daha pahalı olmaktadır ama 15 saatlik bir uçuş süresini düşündüğümüzde direkt uçan şirketlerden gitmenin önemini çok daha iyi anlayacaksınız.Ülkemizden THY  Çin'e ve Şangay'a uçmaktadır.Bunun dışında Çin hava yolları ve diğer bazı  şirketler Emirates,Kore hava yolları,Lutfansa  bu ülkeye düzenli uçuşlar yapmaktadırlar.

Şangay'da gezilebilecek yerlerden akla gelen ilk durak ünlü televizyon kulesidir "Oriental Pearl Tower" ingilizce adıyla anılan bu yer şehri en güzel izleyebileceğiniz yerlerin başında gelmektedir.Ama Şangay'da tropikal bir iklim mevcut olduğundan hava durumunu iyi öğrenip gitmekte fayda vardır.

Şanghay bir metropol kenti olduğundan dolayı birçok gökdelen ve yüksek binaların hakim olduğunu görecesiniz büyük şehir olmanın büyük problemleri bu şehirde'de kendini iyice göstermektedir.

Şangay'da  alışveriş yapabileceğiniz ünlü bir cadde vardır.Burada her türlü ürünü bulabilirsiniz,giyim,elektronik,takı ve birçok mağazanın bulunduğu NanJing Road Şangay'ın en meşhur caddesidir.

Gerek alışveriş yaparken gereksede Şehri gezerken uyanık Çinlilerin kurbanı olmayın,Ürünlerin fiyatlarını dikkatlice kontrol edin ve bu cadde üzerinde sizi kandırmak isteyen kızlarla da karşılaşabilirsiniz buna'da dikkat edin.

Elektronik cihazlarında Ülkemize göre oldukça uygun olduğu bu ülkede uygun fiyata birçok orijinal ürünü satın alabilirsiniz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.