İbretlik Canlılar Dünyasından Öyküler

ASLAN YAVRUSU

Hayvanlar ''kim daha çok yavru yapabilir ''diye çekişmeye başlamışlar.Kedi bir batında 7-8, köpek 15-20 yavru doğurmakla övünmeye başlamış.hep birlikde gidip dişi aslanın da fikrini almak istemişler.''Sen kaç yavru doğurabiliyorsun ? diye sormuşlar aslana.Aslan kükreyerek cevap vermiş:''sadece bir tane ama ASLAN ! ( nitelik nicelikden önemlidir)'....

GÜVERCİNLE KARINCA

Çok susayan güvercin su için dereye inmiş.Eğilip su içerken bir karıncanın suya düşdüğünü görmüş.Zavallı karınca sudan çıkmak için çırpınıp duruyormuş.Güvercin karıncaya çok acımış .Kıyıdan aldığı çöpü suya bırakmış.Bu sırada oradan gecen avcı güvercini görünce sevinmiş,''Ne güzel bir av ! diye düşünmüş.herşeyden habersiz güvercine silahını çevirip nişan almış.Karınca bunu görünce avcının çıplak topuğundan ısırmış, avcıda acıyla bağırmış.Avcının sesini duyan güvercin havalanıp uçmuş. Böylelikle karınca güvercinin yaptığı iyiliğin altında kalmamış.(hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz)

MAYMUNLA ODUNCU

Maymun oduncunun ağaç üstüne binip onu kesdiğini bir kaç santim kesincede içine bir kama soktuğunu görür.Bu manzara hoşuna giderek seyre dalar.Oduncu bir aralık başka iş görmek için gidince maymun kalkar,kendisine ait olmayan işe burnunu sokarak oduncu gibi ağacın üstüne biner.Fakat sırtını kamanın bulunduğu yere verir,yüzünü öbür tarafa çevirir.Kuyruğu açık olan yarığın içine sallanır .Bunun farkında olmayan maymun kamayı çıkarır çıkarmaz ağacın yarığı kuyruğunun üstüne kapanır.Geri dönen oduncu maymunu bu hal üzere görünce ona dayak atmaya başlar ,maymunun oduncundan yediği dayak kuyruğunun kopmasından dolayı acıdan kat kat beter olur .Üzerine düşmeyen işe burnunu sokmanın acısını çeker.

AFERİN SANA SANSAR

Sansar bula bula girecek yer diye bir demirci dükkanı bulmuş.karnıda açmış .Orada gördüğü bir törpüyü yiyecek sanıp başalamış yalamaya .Törpünün dişleri sansarın dilini perişan etmiş, kan içinde komuş.Sansar hiç aldırmamış.
''Bak hele ''dermiş ''koca demirin kanını ne güzel akıtıyorum.aferin sansar sana '' ! diye diye dilini parça parça etmiş .(Başkalarına yaptığını zannedilen kötülük aslında kendinize yapmış olursunuz )

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.