Facebok Zaman Tünelini Kapamanın Gerçek Yolu


Şu günlerde sosyal ağlarda yaşamın bir parçası olması ile pek çok kullanıcı Zaman Tüneli'ni gereksiz ve kullanışsız buluyor.

Ne var ki, etkinleştirildikten sonra Zaman Tüneli'ni kapatmak o kadar kolay değil. Yine de Firefox ve Chrome'daki bir eklentiyi kullanarak profilinizi eski haline getirmeniz mümkün. Eklenti, Facebook'a girdiğinizde tarayıcınızı Internet Explorer 6 imiş gibi gösteriyor.

Firefox eklentisi User Agent Switcher, tarayıcı tanımlama verilerini değiştiriyor ve Facebook'a IE 6 bilgisi gönderiyor. Eklentiyi kurduktan sonra sağ üstte bir maske simgesi beliriyor. Bu simgeye tıkladığınızda tarayıcınızın istediğiniz şekilde tanınmasını sağlayabiliyorsunuz.

Eklenti Chrome için de var ancak kısa süre önce Chrome Web Store'dan kaldırıldı. Yine de eklentinin geliştiricisi kendi web sayfasında User Agent Switcher'ın deneysel bir sürümünü kullanıcılara sunuyor. Ancak CRX dosyasını buradan kurmak için önce adres çubuğuna "about:flags" (Chrome 14'ten itibaren) yazıp ayar sayfasına girerek deneysel eklentilere izin vermeniz gerekiyor


Kaynak : chip online

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.