Stresle Baş Etmenin Yolları


Amerikalı bilim adamları iş dünyasında yoğun tempoda çalışan kişilerin stresle mücadelesi hakkında 5 stratejik öneride bulunuyor.

Finansal planın ruh sağlığına etkisinden günlük tutmanın önemine kadar çeşitli bu öneriler sayesinde çalışanların stresi azaltabileceği belirtiliyor.

Rutini Çok Fazla Bozmayın

Çalışma hayatında yoğunluk yaşayan birçok kimse hafta sonları dahil, tatillerde kendini kaybetmemeli. Uyku düzenini çok fazla bozmak tatil dönüşü işe adaptasyonu zorlaştırmaktadır.

Günlük Tutun

Çocukluk yıllarından kalma bir alışkanlık olsa da, günlük tutmak sizin için çok yararlı olabilir.Kişisel veya ailesel hedeflerinizi yazmak ve gerçekleştiklerini kağıt üzerinde de kanıtlamak sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Finansal Planınızı Yapın 

Gelir durumunuza ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak sizin adınıza finansal planlama yapacak bir şirketle çalışın. Hayat sigortası ya da bireysel emeklilik planı ile kendinizin ve sevdiklerinizin geleceğini garanti altına almak, uzmanlara göre sizin daha huzurlu ve stresten uzak bir şekilde iş hayatına devam edebileceğiniz anlamına geliyor.

Uzmanlara göre iþteki veriminizi ve kalite standardınızı, atacağınız finansal adımlar ile koruyabilir hatta daha yukarıya çekebilirsiniz.

Aileniz İle İletişimde Olun

Stres yaşıyorsanız bunu içinize atmamalısınız. Aile bireyleri ile sorunlarınızı paylaşın,hatta siz de onların sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye çalışın. Bir başkasının sorununa çözüm bulmak bile sizi stresten bir adım uzağa taşıyacaktır.

Hatta kendi aile bireylerinizle haftalık sohbetlerle sorunlarınızı açıklama terapisi bile yapabilirsiniz. Ne kadar fazla iletişimde olursanız o derece yalnızlık duygusu hissetmeyecek ve stresle daha kolay başa çıkabileceksiniz.

Yakın Arkadaşlarınızı Unutmayın

Stres anındayken aile desteği kadar iyi bir destek varsa bu da arkadaş desteğidir. Size büyük yararları olabilecek uzun sohbetler yapabilir ve sizi en iyi anlayan insana sorunlarınızı anlatıp çözümleri tartışabilirsiniz.

Stres dereceğinizi düşüreceği gibi aynı zamanda bunun iş hayatınıza etkileri de çok fazla olacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.