Zeka Geliştiren Yağlar
Yapılan araştırmalarda, Anne Sütü, fındık, soya fasulyesi ve balık yağı gibi gıdalarda bulunan omega yağlarının, çocukların matematik zekasını geliştirdiği bildirildi.
Gerçekleştirilen çalışmalarda, omega yağlarının, çocuk gelişimindeki önemini ortaya koyduğunu belirten uzmanlar, anne sütünde de bulunan omega yağlarının beyin gelişimine önemli katkısı olduğunu belirtti.
Ceviz, fındık, soya fasülyesi, kanola Bitkisi ve yeşil sebzelerin yanı sıra balık yağı ve soğuk Su balıklarında bulunan omega 3 ve ayçiçek, pamuk, mısır ve Tahıl ürünlerinde bulunan omega 6 dengesiyle beslenen annelerin bebeklerinde beyin, sinir sistemi ve görme yeteneklerinin gelişiminin, bu dengeyle beslenmeyen annelere oranla daha Sağlıklı olduğunu vurgulayan uzmanlar, "Anneler doğum öncesi ve sonrasında omega 3 ve omega 6'nın dengeli beslenme rejimini uygulamalıdır.
Omega yağları, çocuğun matematik zekasını geliştirip, okuma, telaffuz ve yazma becerisini artırabiliyor. Omega yağlarının yeterince alınmamasının ise çocuklarda dyslexia olarak tanımlanan okuma zorluğu, matematik, telaffuz ve yazma yeteneklerinin az olmasına neden olabiliyor" şeklinde konuştu.
Alınan omega 3 ve omega 6 dengesinin kandaki trigliserid ve kolsterol düzeyinin düşmesini sağlayarak, kardiyovasküler hastalık riskini en aza indirdiğini de belirten uzmanlar, omega 3 ve omega 6'yı dengeli alan bir insanın, sağlıklı bir cilt, parlak saçlar, güçlü savunma sistemi olacağını belirtirken, yağların dengeli alımının zihinsel aktiviteyi artırdığını da ekliyor.
sigara, Alkol, yüksek tansiyon, kandaki şeker miktarı, stres, aşırı kilo, soya çekim, düzenli egzersizin ihmal edilmesinin kalp sağlığın tehdit eden 8 ana faktör olduğunu belirten uzmanlar, diğer yağlardan farklı olarak vucut tarafından üretilmeyen ve 'elzem yağ' diye adlandırılan omega 3 ve omega 6 dengesinin, böbrek fonksiyonlarına olumlu katkısının yanısıra, kan şekeri seveyisinin kontrolüne, büyüme döneminde ise hücre ve beyin gelişimine yardımcı olduğu, enfeksiyonlara karşı ise güçlü bir savunma sistemi oluşturur
iha
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler