Zeki erkeklerin spermleri daha mı kaliteli?


Zekâ seviyesi yüksek erkeklerin spermlerinin daha kaliteli olduğu ortaya kondu. İngiltere'de yapılan bir araştırma, zekâ seviyesi hemcinslerine göre daha yüksek olan erkeklerin spermlerinin "daha fazla ve hareketli' olduğunu ortaya koydu.

Psikiyatri Enstitüsünden bir grup araştırmacının farklı bölgelerde görev yapan eski Amerikan askerlerinin verileri üzerinde yaptığı araştırmada, zekâ testlerinde daha yüksek puan alan askerlerin daha fazla sayıda ve daha hareketli spermleri olduğu belirlendi.

Sonuçları "Intelligence' dergisinde yayımlanan araştırma, "zekâyı belirleyen genlerin başka biyolojik etkilerinin de olabileceği' savını güçlendiriyor. Zekâyı azaltan küçük mutasyonların, sperm kalitesi gibi diğer biyolojik özellikleri de etkileyebileceği belirtiliyor.

Bilim adamları, bir insanın yaşam tarzının zekâ ile Sağlık arasındaki ilişkide daha etkili olduğunu düşünüyordu. Yani zekâsı yüksek bir kişinin sigara içmeyeceği ya da daha az içeceği ve daha fazla egzersiz yapacağı, bu tercihlerin de zihinsel performansı etkileyeceği varsayılıyordu.

Farklı karakter özellikleri taşıyan erkeklerin incelendiği son araştırma, zekâ ile sperm kalitesi arasındaki ilişkinin sadece Alkol ya da sigara kullanımı gibi "kötü' alışkanlıklarla açıklanamayacağını ortaya koydu.
Zekâ testi uygulanan ve meni örnekleri alınan 425 erkek üzerinde yapılan araştırmada, yaş ve yaşam tarzından bağımsız olarak, zekâ seviyesi ile sperm kalitesini belirleyen üç özellik (sayı, yoğunluk ve hareket kabiliyeti) arasında bağlantı olduğu belirlendi.

Araştırmayı yöneten Dr. Rosalind Arden, bu verilerin "Play doh ile oynamayı Platon'a tercih eden erkeklerin spermlerinin kesinlikle düşük olacağı anlamına gelmediğini, buldukları korelasyonun sınırda olduğunu' kaydetti.

Arden, araştırma sonuçlarının zekâyla ve fiziksel sağlıkla ilgili farklı ölçütlerin kullanıldığı başka verilerle karşılaştırılması gerektiğini söyledi.

Sheffield Üniversitesinde fertilite uzmanı olan Dr. Allan Pacey ise bu araştırmada zekâ ile sperm kalitesi arasında saptanan ilişkinin oranlarının düşük olduğunu, bu nedenle zekânın erkeklerin "üreme' kabiliyetleri üzerinde büyük etkisi olduğunun söylenemeyeceğini savundu.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.