Ceviz:her gün ceviz yemek kalbe giden kan dolaşımını
düzenliyor,damar sertleşmesini önlüyor ve kalp hastalığı riskini yüzde 30
azaltıyor.
Yulaf ezmesi:içerdiği lifler sayesinde kalp sağlığını
koruyor.Ayrıca protein,kalsiyum,demir,çinko,bakır,magnezyum ve E vitamini
içeriyor
Portakal:portakal,greyfurt ve limon gibi meyveler kötü
kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı oluyor.
Kuru erik:antioksidan oranı en yüksek besinlerden biri.lif
içeriği sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltıyor.16 adet kuru erik günlük
lif ihtiyacının yüzde 25’ni karşılıyor
Yer elması:birçok antioksidan içeren yer elması,serbest
radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını koruyor.
Kuşkonmaz:vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin atılmasına ve
kolesterolün düşmesine yardımcı olarak kalbe iyi geliyor
Somon:kalp sağlıgı için gerekli olan omega 3 asidi,somon
balığında yüksek oranda bulunuyor.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler