Sağlıklı yaşam için Pratik öneriler

Sağlıklı olmak için doğadan her zaman faydalanmalıyız,yediğimiz meyve ve sebzeler bizleri birçok hastalıktan koruyabilmektedir.sizlere sağlıklı yaşam için  bir takım pratik önerilerde bulunacağız.

Siğillerden kurtulmak için 2 limonun kabuğunu bir miktar sirke içerisinde karıştırıp  birkaçgün bekletip siğillerinize sürerseniz,siğillerinizin küçüldüğünü hatta yok olduğunu görebilirsiniz.

Elmanın faydaları saymakla bitmez,elma bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltıyor.Bu nedenle ,her ögünden sonra elma yemeniz sizler için çok faydalı olacaktır.birçok vitamin ve mineral içeren elma kalori açısından da düşük kaloriye sahiptir.Elma doyurucu bir meyvedir içerisinde bulunan pektin adındaki madde sayesinde doyurucu olmaktadır,buda diyet yapanlar için bulunmaz bir fırsattır.Düşük kalori olduğu için ayrıca şişmanlığı önler,kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.

Sık sık ceviz tüketin ceviz içerisinde bulunan yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır.Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının sık sık tüketmesinde fayda vardır.

Yemeklerde asitli içecek yerine maden suyu tüketebilirsiniz,içerisine katacağınız bir dilim portakal,elma yada limon ile doğal meyveli soda hazırlayarak hem asitli içecek ihtiyacınızı karşılayabilir hemde maden suyundan günlük kalsiyum ihtiyacınızın bir kısmını alabilirsiniz.

Ispanak demir açısından zengin bir sebzedir.Fakat içerisinde bulunan demir,vücutta çok zor emilebilen bir demir türü olduğundan ,ıspanakta bulunan demirden faydalanmak için yanında  C vitamini yönünden zengin besinler tüketmeye özen gösterin

Nanenin cilt üzerinde tonik etkisi ve sıkılaştırma özelliyi vardır.Aynı zamanda ciltteki tahriş ve iltihaplanmaları hafifletir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.