Mide kanserinden korunmanın yolu 3 şeyden geçer

Birçok insan mide kanseri hakkında pek bilgi sahibi değildir ,ancak bu çok önemli hastalık hakkında bilmemiz gerekenler bu hastalıktan korunma yönünden çok önemli olacaktır.Mide kanseri özellikle kötü huylu mide kanseri türü çok çabuk yayılan bir kanser türüdür.Bu nedenle dikkatli olunması gerekmektedir.

Mide kanserinin belirtileri şunlar olabilir ;

Aşırı kilo kaybı
Midede kitle hissi
Çabuk doyma yada midede şişlik

Pek çok belirti vermese de bu belirtiler olabileceği gibi bu belirtiler başka hastalıklarda da bulabileceğinden her zaman kanser belirtisi olacak diye bir şey yok.Özellikle mide ülseri hastalıgı olanlar ,tedavilerine dikkat etmeleri gerekmektedir ve düzenli tedavi olmaları ilerisi için mide kanserini önleyecektir.

Mide kanseri riskini azaltmak için ne yapmak lazım ?

Aspirin:Yapılan birçok araştırmada aspirin mide kanseri riskini azaldığıdır.Aspirin diğer birçok hastalıkta koruyucu etkiye sahiptir. Bu nedenle belirli aralıklarla aspirin almanızı tavsiye ederiz.Ama midesinde ülser hastalıgı olanlar için aspirin mideye zarar verebilir dikkatli olmanız gerekmektedir.Aspirinin diğer hastalıklarda özellikle dolaşım sistemi ve kolon kanserinde de risk azaltıcı etkileri bilinmektedir.

Diyet:Mide kanserinden korunmanın en önemli yollarından bir taneside yediklerimize dikkat etmemiz gerekmektedir.Tütsülü yiyecek,mangalda pişirilen yanmış etler ve aşırı yağlı yiyecekler zararlı olmaktadır.

Kısaca özet geçmek gerekirse  bunlardan uzak durunuz !

.Yanmış et yemekten
.Sigaradan
.Uzun dönem mide asidini bloke eden ilaçları kullanmak
.Enfeksiyon geçirmiş olmak özellikle helikobakter pylori eğer tedavi edilmemişse

Vitamin C:Vitamin c sizi mide kanserinden koruyacaktır, bol bol taze meyve veya sebze tüketmelisiniz bu taze meyve ve sebzeler vücuttaki toxinlerin atılmasını kolaylaştırıp vücut direncinizi de artıracaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.