Mide yanması nasıl geçer ?

Birçok insanın şikayetçi olduğu bir konudur mide yanması,bazılarımızı uykusundan bile uyandırabilecek tarzda şiddetli olabilmektedir.Mide yanması birçok sebebe bağlı oluşabilmektedir ancak bunlar arasında en sık sebepleri sıralarsak;
Mide ülseri
Midede asit artışı
Gastrit (mide tabakasının iltihabı)
Reflü
Aşırı asidik yiyecekler yemek

Mide ülseri ve Gastrit günümüzde çok sık görülen 2 önemli sindirim sistemi hastalıgıdır.Kısaca bunlara deyinmek istersek ,Mide ülseri mide tabakasında oluşan yaralar demektir. Mideden salınan fazla asit zamanda mide tabakasına zarar vermektedir buda midede ülser dediyimiz yaranın oluşmasına neden olmaktadır.

Gastrit ise mide tabakasıın iltihaplanması demektir.Bunlara en çok sebep olan faktörler arasında  bir bakteri olan helikobakteri pilori dediyimiz bakteridir.bu bakteri mide kanserinide sebep olan bir bakteridir ,dolayısıyla ciddi mide yanması olan insanlar için vakit kaybetmeden doktora başvurmalarında fayda vardır.

Pek evde mide yanmasını nasıl geçiririz ?

Mide yanmasını geçirmenin en iyi olu mide asidini düşürecek yiyecek veya içecekler tüketmektedir. Mesela mide yanması sırasında şekersiz tatsız bir sakız çignemeniz  1 saat gibi sürede mide asidinizin düşmesine neden olacaktır ve mide yanmanızda geçecektir.

Süt  asidik bir sıvı olmadıgı için mideyi oldukça rahatlatmaktadır.Mide yanması şikayeti olan insanların evde yapabilecekleri en güzel işlerin başında  2 bardak yavaş yavaş süt içmeleridir.Bu süt mide asidini düşürüp sizin rahatlamanızı sağlayacaktır.

Yatmadan önce yemek yemek mideye ve sindirim açısından pek tavsiye edilmemektedir.Bu nedenle yatmadan önce fazla birşey yememeniz sizin menfaatiniz lehinedir.

Asitli içeceklerden uzak durunuz,Asitli içecekler mide asit oranını dahada artıracagı için bu içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.