Yulaf kepeğinin muhteşem faydaları

Birçok insan için Yulaf pek değer ifade etmese de bazıları için yulaf oldukça önemli bir konumdadır.Yulafın düşük  karbonhidrat değeri onu diyet yapanlar ve yüksek kolesterol ve şeker hastalığı gibi besinlerle ilişkili olan hastalıklarda ve zengin liflerin bulunmasından dolayı kilo problemi yaşayanlarda  oldukça önemli bir konuma getirtmektedir.

Yulaf  lif yönünden oldukça zengin tahıllardan biridir.Bu nedenle  gerek sindirim sistemi için gereksede sahip olduğu düşük karbonhidrat ve yağ oranlarından dolayı Yulaf sağlımız için çok faydalıdır.

Yulaf neye faydalıdır ?

Yulaf kolesterolün düzenlenmesinde oldukça etkilidir

Yulaf kolesterolü düşürmede birçok ilaçtan belki daha çok etkili olmaktadır. Yulafın bu muhteşem özelliyi 1960 yıllarda keşfedildikten sonra yüksek kolesterolü olan birçok insan için önemli bir besin kaynağı konumuna gelmiştir.

Kan şekerini düzenler

Şeker hastalarının düzenli bir şekilde yulaf tüketmesi kan şekerlerini dengelemelerinde önemli bir yöntemdir.Yulafın kan şekeri üzerindeki etkisi kolesterol gibi oldukça faydalıdır.

Yulaf kilo vermek isteyenler için önemlidir

Yulafın lif yönünden zengin olmasından dolayı ve lif çeşidinin fazla oluşu,Yulaf tüketirken karnı tok tutmaktadır .Bundan dolayı kilo vermek isteyenler için yulaf kilo aldırmayışı aksine çabuk doygunluk vermesiyle oldukça etkili bir gıdadır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.