Depresyon Nedir? Belirtileri ve Tedavisi


Birçoğumuz günlük hayatta bazen sıkılabilir yada bulanabiliriz ama bunların sürekli bir şekilde tekrar etmesi halinde depresyon dediğimiz olay ortaya çıkmaktadır.Ülkemizde birçok kişinin ortak sorunu olan Depresyon gün geçtikçe birçok insanı etkilemektedir.Tabiki bunun en önemli sebepleri arasında ekonomik problemler,aile baskısı gibi etkenler yatmaktadır.Depresyon hayatımızda karşılaşabilecegimiz bir olay olduğuna göre onu tanımak kadar kurtulmanın yollarını da aramak çok önemlidir.

Genel depresyon belirtileri iştahsızlık yada aşırı yeme,uykusuzluk yada çok uyuma ,rutin yaptıgımız işlerden zevk alamama,umutsuzluk ,bezmişlik ve hayattan zevk alamama duyğusu kaplar depresyonda olan bir insanı.Depresyon hafif ise çok rahat bir şekilde atlatılabilinir ancak bazı durumlarda tıbbi tedavi gerekebilir.

Ancak önemli bir nokta ise  her yaşanan sıkıntı,mutsuzluk veya bitkinliğin depresyonla ilişkilendirilmeside oldukça yanlış bir tanımlamadır.Unutmayalım ki her insan hayatında mutsuz ve sıkıntılı olduğu anlar olabilir ve olacaktır.Buda insanın doğası gereği olaylara farklı yaklaşım açılarından bakmalarından dolayı olmaktadır.

Depresyon Nasıl Tedavi Edilir ?
Depresyon tedavisi  birçok yönden ele alınan geniş bir alanda yapılmaktadır.Öncelikle depreşe olmuş insanların depresyon durumları ve seviyeleri araştırılmalıdır. Yani hafif depresyon durumlarında ilaçla tedavi gibi seçeneklere başvurmak pek doğru değildir.Psikolojik destek ile çok rahat atlatılabilinir.Ama bazı durumlarda altından kalmanın mümkün olmadığı şiddetli depresyon olgularında psikolojik desteğin yanında  tıbbi tedavide gerekebilir. Bu durumda kısa bir süre için antidepressant ilaçlar ve psikotik ilaçlar etkili olabilmektedirler.Ancak bazı psikiyatrik ilaçların bağımlılık yapma potansiyeli olduğundan bunun yararı ve zararı iyi araştırılması gereken bir durumdur.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.