Şeker Hastalarını İnsülin'den Kurtaracak Buluş




Amerikalı bilim insanları büyük bir buluşa imza attı.Diyabet hastalarını insülin iğnesinden kurtaracak olan bu buluş birçok diyabet hastasını oldukça sevindirecek.

Amerikalı bilim insanlarının yeni keşfettiği bir hormonun vücutta bulunan insülinü artırdığını tespit ettiler.Bu hormon sayesinde sürekli insülin iğnesi kullanmaya gerek kalmayacak.Araştırmacıların yapmış olduğu açıklamada sürekli insülin iğnesi almanın yerine belirli dönemlerde alınacak olan bu hormon insülin yapma hızını artırarak diyabet hastalarının sorunsuz kan şekerini kontrol etmesi sağlanacak.

Yeni bulunan bu hormonun insülin yapan hücrelerde 30 kata kadar bir artış sağlayabildiğidir.Özellikle Tip 2 diyabet hastalarında oldukça etkili olacak bu buluş diyabet tedavisinde yeni bir çığır açacaktır.

Harvard Üniversitesinden yapılan açıklamada bu yeni keşfedilen hormonun Tip 2 diyabeti durdurabileceği yada belirli dönemler alınmasıyla birçok faydasının olacağıdır.

Tip 2 diyabet hastalarında insülin salınımında etkinlik azaldığı için daha çok insülin salgılanması diyabeti kontrol altına alma yönünden etkili olacaktır.

Ancak bu yeni keşfin tedavide kullanılması için uzun zaman gerekecektir

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.