Meme kanseri nasıl oluşur ? belirtileri

Meme kanseri meme üzerinde zamanla oluşan kitlelere verilen isimdir, genelde bu kitleler iki türlü olmaktadır.dişi ve erkek tümör deniler bu iki tür yayılma yeteneğine göre sınıflandırılmaktadır.Yayılım göstermeyen tümörler genelde ciddi bir sorun teşkil etmemektedir basit bir cerrahi operasyonla çıkarıla bilinmektedir ancak  yayılma yeteneği olan dişi tümörler ciddi tehlike oluşturmaktadır. bu nedenle  hastalıgın başlangıç evrensin'de cerrahi müdahale hayati önemlidir.

Meme kanserinin oluşma sebebe kesin bilinmese de özellikle ailesinde meme kanseri hikayesi bulunan insanların daha dikkatli olması gerekmektedir özellikle 40 yaşını geçmiş kadınların yıllık rutin muyanelere gidip önlemlerini alabilmektedirler.

Bayanların basit tekniklerle  meme üzerinde kitle olduğunu anlayabilirler eğer memelerinde normalden farklı bir değişiklik gözlemliyorlarsa  meselas

Meme derisinde değişiklik
Meme'de kızarıklık
Memede ağrı veya akıntı
Memede elle hissedilebilinen kitle

gibi durumlarda vakit kaybetmeden doktora gitmeleri gerekmektedir.Unutmayalım  Kanser tedavi edilebilin en bir hastalıktır ,yanlız erken teşhis çok önemlidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.