Mide yanması nasıl geçer

Toplumumuzda birçok insanın muzdarip olduğu bir konudur mide'de yanma hissi.Mide yanması mide doku tabakasında zamanla gelişen harabiyete baglı olarak ortaya çıkmaktadır.Yani artan mide asidi mide dokusuna zarar verebilmektedir.Özellikle yediğimiz aşırı baharatlı yemekler, bazı ilaç grupları özellik  aspirin türü mideye oldukça zarar verebilmektedirler.

Mide yanması  asit miktarı fazla olan yiyeceklerde ve maya katkılı ekmek ürünlerden sonra oldukça artmaktadır. buda zamanla mide'de ülserlere yolaçabilmekte ve sorunu daha da ciddi hale getirebilmektedir.Mide yanmasından kurtulmak kadar mide yanmasını önlemekte bir o kadar önemlidir.

Mide yanmasında tedavi

Mide yanmasının tedavisi ilaç ve ilaçla dışı tedavi yöntemleriyle  giderilmektedir.İlaç olarak çok sık kullanılan mide asidini bloke eden ilaçlar oldukça etkilidir, bunlar mide dokusunda bulunan mide asidi kanallarını bloke ederek mide asit salgısını azaltır. buda mide dokusunun onarımının hızlanması ve kendini yenilemesi anlamına gelmektedir.

ilaç dışı tedavi yöntemleri ise yediklerimize oldukça dikkat etmemiz gerektigidir.Aşırı baharatlı ve yağlı yemeklerden uzak durup ,mideyi tahriş eden ilaçları keserek mide sorununu çözülebilmektedir.

Bazı pratik tavsiyeler


  • Mide yanmanız varsa sakız çigneyebilirsiniz ;şekersiz sakız agızda tükürük artışı yapacagı için mide asidi seviyesini düşürecektir çünkü tükürük alkalik bir sıvıdır.
  • Muz veya Patates yiyebilirsiniz;Muz ve Patates mide asidini düşürmede size yardımcı olacaktır.
  • Çok kısa sürede etki gösteren bazı mide asidi azaltıcı ilaçları kullanabilirsiniz.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.