Hamilelik Belirtileri

Birçok kadın her korunmasız cinsel ilişkiden sonra aklında hamile kalır mıyım sorusuyla yaşar durur.Gebelik ilk olarak erkegin spermlerin kadının yumurtalarıyla birleşmesiyle başlar.döllenen bu yumurtalar rahimde kalabilme savaşı verir ve savaşı kazanınca gebelik dönemi başlar.düzenli olarak yumurtlayan bayan gebe olmayınca ,her ay adet kanamasıyla beraber vücuttan atılır,ve ortam tekrardan bir gebelik için uygun hale getirilmektedir,bu muhteşem sistem sürekli kendini yenilemektedir.

Gebeliğin ilk belirtisi adet kanamasının gecikmesi veya adet kanamasının olamayışıyla başlar.bu önemli nokta gebelik yaşı hesaplanırken kullanılan en önemli ipuçlarından biridir.Gebelik yaşını hesaplamada kullanılan yöntemin ismi ise Negele yöntemidir.bu yöntemde baz alınan en son adet tarihine 7 gün eklenip ve 3 ay çıkartılarak tahmini doğum tarihi hesaplanır.

Gebelik belirtilerinden bahsetmek gerekirse 

1.Adet gecikmesi:düzenli bir şekilde adet gören bir kadının adet olmaması durumu gebelik için önemli bir belirtidir.
2.Kadının hisleride bazen onu doğrulayabilmektedir.Çünkü gebelikle beraber değişen vücut metabolik yapısı kadına gebe olduğu hissini uyandırabilmektedir bu birçok zaman dogru çıkmıştır.
3.Gebelik döneminin başlamasıyla meme'de farklı değişiklikler olmaktadır kızarıklık ve dolgun hissi  meme'nin süt üretme hazırlıgı içinde olduğunu göstermektedir.buda önemli bir gebelik işaretidir.
4.Bulantı ve Kusma: Gebelik işareti olarak en sık algılanılan durumlardan biridir bulantı ve kusman  genellikle sabahları başlayan ve gittikçe azalan bu durum gebelik için bir belirti olabilmektedir.genellikle doktor'a insanları götüren bu durumdur.
5.Gebelikle beraber rahimde oluşan büyüklük mesaneye baskı yapmaktadır. buda sık sık idrara çıkmaya neden olabilmektedir.Doğuma kadar devam edecek olan bu durum doğum sonrası ortadan kalkmaktadır.
6.Gebelik döneminde birçok kadının en sıkıntılı olduğu durumlardan bir tanesidir karında büyüme,hatta bazı durumlarda yürüme ve yatma bile zor ve sıkıntılı olabilmektedir.artan hacim nedeniyle vücutta deride çizgiler oluşabilmektedir.
7.Gebelik döneminde kendini çok sık gösteren bir durumda  aşırı yorgunluk ve uyuma ihtiyacının artmasıdır.vücut metabolizmasındaki artış  uykuya egilimi artırmaktadır.
8.İştah artışı  gebelerin en çok şikayet ettikleri durum gebelik döneminde kilo alma durumudur ,artan iştahla beraber birçok gebe kilo problemleriyle karşılaşabilmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.