Jibbigo uygulamasının geliştiricileri olmasıyla bilinen Mobile Technologies'in takımını ve teknolojisini böylelikle bünyesine katan Facebook, ses tanıma ve çeviri teknolojisini sosyal ağını geliştirmek ve platformuna yeni özellikler katmak için kullanacak.
2009′da yayınlanan bir iOS ve Android uygulaması olan Jibbigo, ses algılama teknolojisinden yararlanan bir çeviri uygulaması olarak öne çıkıyor. 25′ten fazla dili destekleyen uygulama üzerinden sesinizi kaydederek ya da tercihinize göre yazarak ekranda o kelimenin hedef dildeki karşılığını görebiliyor ve uygulamanın kelimeyi size sesli olarak okumasını sağlayabiliyorsunuz.
İnternet bağlantısına gerek kalmadan çalışabilen Jibbigo'nun sunduğu bu özellikleri Facebook'un kendi platformunda nasıl kullanacağı şu an için bilinmiyor. Ancak Facebook bu teknolojilerden çok çeşitli şekillerde yararlanması mümkün. Örneğin, şu an Bing ile çeviri hizmeti veren sosyal medya devi, Mobile Technologies takımını artık kendi bünyesine kattığı için Bing'in sunduğu teknolojiden vazgeçip kendi takımına çeviri desteği yaptırabilir.
Bunun dışında Facebook, Mobile Technologies takımının sunduğu olanakları yenilikçi şekillerde de değerlendirebilir. Sesli çeviri özelliğini Facebook Chat'e ekleyip kullanıcıların farklı dillerde sesli olarak sohbet etmesine yardımcı olabileceği gibi arama özelliğine de bu ses tanıma teknolojisini entegre edebilir.
Kısacası Mobile Technologies'in Facebook'a sunacağı çok fazla yenilik var. Google'un da gerçek zamanlı çeviri yapan bir sistem üzerinde çalıştığı ve iki farklı dili konuşan kişilerin bu sistem sayesinde birbirlerini aynı dilde algılayabilecekleri bir cihaz geliştirdiklerini daha önce paylaşmıştık. Facebook, tam olarak böyle olmasa da yine farklı iki dili sesli olarak çevirebilecek bir teknolojiyi platformuna eklemesi son gelişmelerden sonra olası görünüyor.
Kaynak:samanyoluhaber
Facebook, Technologies'i satın aldı
facebook
google
internet
technologies
teknoloji
Published on
Salı, Ağustos 27, 2013
By:
Unknown
In:facebook, google, internet, technologies, teknoloji
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler