Kanserden korunmak için 5 yol

Ülkemizde kanser hastalığı hızla artmaktadır.Her gün birçok insana yeni kanser teşhisi konulmaktadır.Günümüzde kanser tedavi edilebilir hastalıkların başında gelmektedir.Ama en önemlisi kansere risk oluşturan faktörlerden korunmaktadır.Önlemek her zaman en iyi yoldur.Eğer ileride kanser olmak istemiyorsanız bu önerilerimize kulak asmalısınız.

1.Tütün ürünleri ve Alkolden uzak durun

Birçok kanserin en sık sebeplerinden birtanesidir  tütün,tütün derken sigara ,nargile gibi ürünlerden bahsetmekteyiz,Sigara en sık akciğer kanserine sebep olmaktadır ve birçok kalp damar hastalığının yanında prostat kanserine de neden olan ölümcül bir maddedir.Evet sigara ölümcül tehlike saçan bir maddedir.

2.Stres'den uzak durun

Stres birçok hastalığın temel sebeplerini oluşturmaktadır.bugün eğer bu kadar fazla kanser vakası oluyorsa bunun sebeplerinden bir taneside aşırı stres'li bir hayata sahip olmaktan geçmektedir.Stresin yanında çevresel faktörlerinde çok önemli bir rolü olmaktadır. Çünkü çevresel faktörlerde stresi etkilemektedirler.

3.Yediklerinize dikkat ediniz

Beslenme sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazlarındandır.Bu nedenle organik olmayan besinlerden uzak durmamız gerekmektedir.genetik yapısı değiştirilmiş olan bu besinler vücuda ciddi oranda toksin madde vermektedirler ,zamanla biriken bu maddeler birçok kanser çeşidine neden olabilmektedir.Hazır yemekler fast food tarzında,aşırı kızartılmış ve yağlı ve kebap türü şeklindeki yanık gıdalar  ciddi olarak kanser riskini artırmaktadır.Bundan dolayı yaglı ve aşırı pişirilmiş yanmış gıdalardan uzak durmamız gerekmektedir.

4.Düzenli yürüyüş yapın ,Aktif hayatın içinde olun

Günlük egzersiz yapmak başta kalp hastalıklarına iyi geldiği gibi sağlıklı bir vücudunda olmazsa olmazlarındandır.Bu neden gündüz düzenli yürüyüş yapıp ,aktif hayatla vücudunuzu haraketli kılarsanız vücutta biriken fazla karbonhidratları tüketmiş ve birikmesini önleyip birçok hastalıgıda engelleyebilirsiniz.

5.Doktor kontrollerine önem veriniz

40 yaşından sonra her kadın yılda  bir kez meme kanseri taraması yaptırmalıdır.Kanseri önlemenin önemi kadar ,erken teşhiste çok önemlidir.Birçok kanser türü erken teşhis edildiği zaman çok rahat tedavi edilmektedir.Erkekler içinde 45 yaşında sonra doktor kontrollerine gidip  gerektiğinde  kolonoskopi ve prostate muayenesi yaptırmaları gerekmektedir.Bunlar kolon kanserini erken yakalamada yada daha gelişmeden var olan riskleri ortadan kaldırmak için çok önemlidirler.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.