Kolesterolü düşüren 10 muhteşem besin

Sağlıklı yiyecekler ve düzenli aktif bir sporla kan kolesterol düzeyini kontrol altında tutmak mümkün,hatta bu tür uygulamaların ilaçlar kadar etkili olduğu yapılan birçok araştırmada gösterildi.Yüksek kolesterol vücutta birçok önemli sorunlara davetiye çıkarmaktadır.Kalp hastalıkları,Beyin kanaması ve damar tıkanıklarıyla ilişkili birçok hastalığın önemli bir sorumlusu'da Kolesteroldür.

Yağlı yiyeceklerden doymuş yağ asitleri ciddi oranda vücuda zarar vermektedir.Ancak doymamış yağlar kolesterolü dengelemede oldukça etkilidirler.

İşte kolesterolü düşüren 10 muhteşem besin

Yulaflı yiyecekler

Yulaf içermiş olduğu lifler sayesinde kötü huylu kolesterol dediğimiz LDL üzerinde oldukça etkilidir.Lifler kandaki LDL oranını azaltmaktadır.Ayrıca eriyen lifli gıdalar kanın kolesterolü daha az emmesine yardımcı olmaktadır.Oldukça önemli olan yulaflı yiyecekler kolesterol sorunu yaşayanlar için önemli bir besin kaynağıdır.

Balık ve Omega 3

Balık  içermiş olduğu faydalı yağ asitleri sayesinde birçok kalp sorununu önlemede günümüzde en çok tavsiye edilen besinlerin başında gelmektedir.Omega 3 bu muhteşem etkisi sadece kalp üzerinde olmamaktadır elbette,Omega 3  yüksek tansiyonuda engelleyip kan basıncını dengelemektedir.Bazı balık türlerinde Omega 3 yag asidi daha yüksek oranda bulunmaktadır bunlara örnek vermek istersek salmon,tuna ,sardarit ve diğer birçok balıkta yüksek oranda Omega 3 bulunmaktadır.

Yer fıstığı ve Badem

Badem ve Fıstığın kan kolestorel oranını düşürmede oldukça etkilidir.Çünkü doymamış yag asitleri yönünden oldukça zengin besinlerdir.ve bu özellikleri sayesinde kalp ve damar sağlıgı yönünden oldukta etkilidirler.Sık sık badem türü besinleri tüketmek kalp krizini önleme ve kalp damar hastalıklarına yakalanma oranını da düşürmektedir.Ayrıca yag asidi yönden zengin olan bu besinler kilo almanıza da yardımcı olacaktır.                             


Sarımsak

Sarımsak kokusunun aksine oldukça faydalı bir yiyecektir.Bugün birçok yemekte bulunan sarımsak kokusu kadar keskin ve etkili birçok faydası bulunmaktadır.Kalp sağlıgı yönünden oldukta etkili olan sarımsak ayrıca kan basıncınıda dengelemektedir.Kan kolesterol seviyesini de düşeren sarımsak birçok enfeksiyon hastalıklarına karşıda vücudun bağışıklık sistemine yardım etmektedir.


Meyveler

İçermiş oldukları birçok vitaminlerle  insanlar için önemli bir enerji ve besin kaynağıdır.elma ,armut,portal ve üzüm  eriyebilen lifler yönünden zengin olması  kolesterolü kontrol altına alma yönünden oldukça etkilidirler.Meyveler antioksidan yönünden'de oldukça zengin olmaları nedeniyle  vücudumuzu birçok zararlı madden korumaktadırlar.
                                           

Ispanak

Ispanak yeşil sebzeler içerisinde en meşhurudur ,birçok özelliği içerisinde barındıran Ispanak  kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır.kalp damar sağlıgı yönünden'de oldukça etkilidir.

Çay

Ülkemizde çok sık tüketilen bir içecek olan Çay içermiş olduğu antioksidan maddeler sayesinde  LDL kolesterolü düşürmektedir. ayrıca kolesterolün damarlarda yapmış olduğu etkiyi de azaltmaktadır.Çay tansiyonuda dengeleyip ,yüksek tansiyonu önlemektedir.

Çikolata

Çikolata çocukların en sık tükettiği gıdadır şüphesiz.İçermiş olduğu demir ve bakır gibi mineraller sayesinde insan sağlığını olumlu yönde etki edebilmektedir.Çikolatanın damar hastalıklarının önlenmesinde ,kalp hastalıklarının önlenmesinde etkili olduğu yapılan araştırmalarda gösterilmiştir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.