Salatalığın muhteşem faydaları

Günlük hayatta en çok tükettiğimiz sebzelerin başında gelir salatalık ,içermiş olduğu vitamin ve besin değerleri yönünden oldukça faydalı bir sebze olan salatalık özellikle ham olarak yenilmeside birçok vitaminin özelliğini kaybetmeden faydalanmamızı sağlamaktadır.

Salatalık diyet yapanlar içinde muhteşem bir sebzedir ,sahip olduğu düşük kalori ve düşük yağ oranlarından dolayı diyet yapanlar için oldukça ideal bir besindir.Sizlere günlük hayatta çok sık tükettiğimiz salatalık hakkında önemli bilgiler vermek istiyoruz;


Salatalık vitamin B yönünden oldukça zengin bir sebzedir.Vücut sıvı kayıplarının karşılanması konusunda'da salatalık eşsiz bir kaynaktır.Çünkü salatalığın yüzde 95 'i sudur.Vücut sıvı kaybını karşılamada salatalık ideal sebzelerdendir.


Bir günlük ihtiyacımız olan vitaminler ve minarelleri salatalık yiyerek karşılayabiliriz.Buda gösteriyor ki salatalık başlı başına önemli bir enerji kaynağıdır.Yatmadan önce yiyeceğimiz bir salatalık içermiş olduğu vitaminler sayesinde güne daha dinç uyanabilmemizi sağlamaktadır.


Salatalığın bir diğer sık kullanılan durumu ise güneş yanıklarında ve göz şişkinliklerinde kullanılmasıdır.Salatalık bu iki durumda'da oldukça etkilidir.Gerek güneş yanıklarının etkilerini azaltmak için gereksede gözdeki şişlikleri gidermek için salatalık tercih edilmektedir.


Sağlıklı saçlar içinde salatalık tüketmek önemlidir.Çünkü salatalıkta bulunan silikon ve sülfür maddeleri saçların gelişimini sağlamaktadır ve sağlıklı saçlar için oldukça etkili olmaktadırlar.


Günümüzde çok sık artan bir hastalık olan kanseri önlemede salatalık önemli bir faktördür,çünkü salatalığın meme kanseri,yumurtalık kanser ve prostat kanserlerini risk faktörünü azaltmada etkili olduğu bilinmektedir.


Salatalık tüketmek diyet yapanlar içinde alternatif bir besin kaynağıdır.İçermiş olduğu düşük kalori ve yağlar sayesinde kilo vermeyi kolaylaştır ve diyet konusunda etkili olmaktadır.Bu nedenle diyet yapanların sık sık salatalık tüketmeleri oldukça faydalı olacaktır.


Yapılan bazı araştırmalarda ispatlandığı gibi salatalık kolesterolü dengelemede ve yüksek kolesterolü indirmede etkili olduğu anlaşılmıştır.Eğer sizlerde yüksek kolesterol sorunu yaşıyorsanız sık sık tüketmeniz faydanıza olacaktır.


Salatalık içerisinde bulunan potasyum ,magnezyum ve lifler sayesinde kan basıncını kontrol etmede etkili olmaktadır.


Ayrıca diş etleri sağlıgı açısından ,böbrek taşlarının önlenmesi açısında salatalık oldukça faydalı bir sebzedir.


bilgido

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.