Papaya meyvesinin inanılmaz faydaları

Ülkemizde pek sık tüketilmeyen bir meyve olan Papaya oldukça faydalı bir meyve türüdür.Kavun ağacı yemişide denilen papaya içerisinde barındırmış olduğu vitamin,mineral ve enzimler yönünde oldukça zengin bir meyvedir.Özellikle deri ve saçlar için oldukça faydalı olan papaya içermiş olduğu enzimler sayesinde'de sindirim sisteminde sindirimi kolaylaştıran muhteşem bir meyvedir.

Papaya meyvesi yüksek tansiyon hastalarında'da tansiyonu düşürü etkisi olduğundan oldukça faydalıdır.Ayrıca kan tansiyonunu dengede kalmasına yardımcı olan papaya  akıl sağlıgı içinde önemli bir besin kaynağıdır.

Bağışıklık sistemi üzerinde'de etkili olan papaya enfeksiyonlara karşıda vücut korumasına yardımcı olmaktadır.immün sistem üzerinde güçlendirici etkisi bulunan papaya gribal enfeksiyonlarda'da etkili olmaktadır.Damarlarda birikerek  damar tıkanıklığına neden olan kolesterolün etkisini de azaltmaktadır.Yara iyileşmesini hızlandıran papaya yara yerlerine de sürülebilir.

Papaya'nın deri üzerindeki faydalarını sıralarsak ;

Vitamin A yönünde oldukça zengin olan Papaya deri üzerindeki proteinlerin sindirimi ve ölü deri hücrelerinin temizlenmesi yönünden etkilidir.

Papaya içermiş olduğu sıvı bakımından vücut sıvı kaybını azaltmaktadır.Buda özellikle sıvı kaybına uğrayan insanlar için papaya oldukça faydalı bir meyvedir.

Papaya meyvesi  derinin kendini yenilemesi ve daha canlı kalmasını hızlandırmaktadır.Ayrıca deride görülen bazı lekelerin etkisini de azaltmaktadır.

Papaya özellikle yüzde görülen akneler içinde etkili olmaktadır.Akne tedavisine ek papaya tüketilmesi içermiş olduğu vitaminler sayesinde akneleri önleyebilmektedir.

Papaya yarım saat kaynatıldıktan sonra yüz üzerine maske şeklinde uygulanırsa yüz cildini güzelleştirir.
Saç kepeklerini önlemede papaya etkilidir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.