Akne nedir ? nedenleri ve tedavisi

Akne çok sık görülen bir deri sorunudur.dikkat ederseniz hastalık kelimesi kullanmadık nedeni ise akne bir hastalık degil deride oluşan bir sorundur.akne daha çok gençlerde özellikle ergenlik döneminde görülen bir cilt sorunudur.genelde beyaz veya siyah başçık şeklinde yada ortaya çıkan akne yüz,sırt ve gögsü tutmaktadır.bazı durumlarda iltihaplanım veya ciddi irin toplayıp sıkıntı oluşturmaktadır. ve en önemlisi yüz gibi kısımlarda oluşup insanları rahatsız etmektedir.

Akne bir cilt enfeksiyonudur.deri altında bulunan sebaseus gland denilen yağlı kısımların zarar görmesi sonusu deri gözeneklerinde oluşan inflamasyondur.bu inflamasyon sonucu cilde lezyonlar oluşabilmektedir.

Akne genelde genç kız ve erkeklerde görülmektedir.ama herkes'de akne görülebilmektedir.bebeklerde bile.ergenlik çagındaki her 4 kişinin 1'inde akne görülmektedir.kadınların yarısında akne görülmektedir.Yetişkin erkeklerin ise 4'te 1'inde akne görülmektedir.

Birçok insan yüzünde oluşan akneleri patlatıp biran önce kaybolmasını istemektedir.yapılan bu yöntemin yararından çok zararı vardır.aknelerle oynamanın ciltede leke bıracakığı gibi yüzde oluşan akneleri artıracaktır.Akne yanlızca yüzde iz bırakan bir şeyde değildir.İnsanları psikolojik olarak etkileyen akne sosyal hayatta ve psikolojik olarak güvensizlik vermektedir.

Akne tedavisinin esas amacı yeni oluşacak lezyonları önlemek ve eski yaralarında kapanmasını kolaylaştırmaktır.bunun için dermatoloji uzmanlarının yazmış olduğu krem veya oral olarak alınan ilaçlarla akne tedavi edilmektedir.

Bunun dışında insanların akneyi önlemek için yapabilecekleri birkaç şey daha vardır kısaca bunlar ;

Yüzü düzenli bir şekilde bol sabunlu ılık suyla yıkamak 
Aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durmak
Alkol ve sigara gibi zararlık alışkanlıklardan uzak durmak 
Günlük hayattaki stres faktörünü en aza indirmek,akne için yapılacak en önemli faktörlerdir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.