Baş ağrısından kurtulmanın yolları ?

Baş ağrısı konusunda pek çok kişi nasıl davranacağını bilmemektedir. Genellikle yapılan ilk iş aspirin almak ya da ağrı kesici olan haplardan birini kullanmaktır. Bunun yerine ilk aşamada başka tedaviler düşünülmelidir. Genellikle son derece stresli ve sinirli olduğunuz bir iş gününde canınızı sıkan herhangi bir olay olduğunda başınız ağrıyabilir. 

Genellikle hava durumu da baş ağrısını tetikleyebilir. Tansiyonu olan kişilerin de başı ağrıyabilmektedir. Kanda bulunan oksijenin azalması da baş ağrısına neden olabilmektedir. Genellikle baş ağrılarının sinirsel olduğu söylenebilir. Gerilimli bir ortam yaşayan, stres yaşayan pek çok kişi baş ağrısı yaşamaktadır. 

Tüm gününüzü baş ağrısı ile geçirmek istemiyorsanız sinirli ve stresli zamanınızda ya da moralinizin bozuk olduğu zamanlarda baş ağrısından ve stresten kurtulmak için yapmanız gerekenler ilk aşamada doktora başvurmaktır. Hem boyun hem de alın bölgesinde ağrı yaşayabilirsiniz. Söz konusu ağrı tüm başa yayılacaktır. Gerilimli ve stresli olan ortamlardan uzak durmak son derece önemlidir. Vücudunuzda herhangi bir şeyin eksik olması, uykusuz kalmanız ya da vücudunuzda vitamin ya da minerallerin eksik olması baş ağrısına neden olabilir. 

Eğer baş ağrınız strese bağlıysa bu durumda ağrı kesici ilaç almanız gerekmektedir. Migrene dayalı ağrının önüne geçmek için ilaçtan önce karanlığın ve sessizliğin olduğu bir mekanı tercih etmeniz gerekecektir. Aynı zamanda açık hava yürüyüşü de stres ve gerilimden uzak olan insanların tercih ettiği bir şeydir. Ağrı nedeniyle ışığa karşı duyarlılığınızın artması sonucunda karanlıkta kalmak iyi gelecektir. 

Bunun yanında masaj da baş ağrısını önlemek için birebirdir. Şakaklarınızın ve kaşlarınızın arasından alnınıza doğru yapılacak olan bir masaj göz kenarlarına doğru cildinizin gerilmesini sağlayacaktır. Sıcak duş almak da bağ ağrısının azalmasını sağlayacaktır. Ayaklarınızı içi sıcak su dolu olan bir kapta bekletmek de ağrınızın dinmesini sağlayacaktır. Bunun sonrasında ayaklarınıza çorap giymeniz ve bu şekilde dinlendirmeniz de son derece faydalı olabilir.

Ağrı kesici konusunda da son derece hassas davranmanız gerekmektedir. Doktor tavsiye etmedikçe ağrı kesici kullanmak kesinlikle yanlış bir davranıştır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.