Diyabetin belirtileri nelerdir


Diyabet kan şeker oranının yükselmesiyle oluşan bir metabolik hastalıktır.Glukoz vücudumuz için gerekli bir enerji kaynağıdır özellikle  beyin için oldukça önemli olan glukoz vücudun normal fonksiyonlarının devamı için gerekmektedir.Ancak bazı durumlarda normalde olması gerekenden daha çok artan glukoz istenmeyen sorunlara yol açmaktadır.normal seviyeden daha fazla olan kan şekeri yapılan tetkiklerden sonra diyabet teşhisiyle tedavi edilmektedir.


Diyabet bugün dünyada önemli bir sorun haline gelmiş durumdadır.Özellikle batılı ülkelerde oldukça yaygın olan fast food yeme kültürü diyabet olgularınıda gittikçe artırmaktadır.Diyabet vücutta birçok soruna davetiye çıkartan bir hastalıktır. Başlıca diyabet  kalp damar hastalıkları, damar tıkanıklığı ,böbrek yetmezligi gibi birçok ciddi soruna yol açmaktadır.

Diyabet uygun bir beslenme ve ilaç tedavisiyle çok rahat kontrol altına alınabilinen bir hastalıktır bu nedenle yılda birkezde olsa kan şeker tahlili yaptırmak oldukça gerekli ve önemlidir.

Diyabetin belirtileri ;

Çok sık susamak
Geç iyileşen yaralar
Kilo kaybetme
Çok sık idrara çıkma
Özellikle gece uykudan uyandıran idrar yapma ihtiyacı
İlerleyen diyabet hastalarında  ellerde uyuşuklu gibi sinirleri etkileyen belirtilerde görülebilmektedir.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.