Karaciğer dostu 7 besin


Vücudumuz için adeta bir labaratoar gibi işlem gören karaciğer ,Vücudumuzun olmazsa olmaz organlarındandır.Başta alkol ve sağlıksız beslenme karaciğere oldukça zarar vermektedir.Aşağıda sayacağımız besinler karaciğer toxinlerden temizlemeye yardımcı olup daha iyi bir duruma gelmesine yardımcı olmaktadır.

1.Sarımsak

Yemeklerde çok sık tüketilen sarımsak içermiş olduğu iki önemli maddeyle karaciğer dostu bir besin kaynağıdır.Sarımsakta bulunan selenyum ve alicin karaciğerin toksinlerden temizlenmesine yardımcı olmaktadır ve bu maddeler karaciğere zarar veren maddelerden koruyarak bir koruyucu vazifesi görmektedirler

2.Greyfurt

Kış meyvesi olan greyfurt tadının acımsı  olması nedeniyle pek tüketilmesede içermiş olduğu vitaminler ve minarelerle  muhteşem bir faydalı meyvedir.antioksidan etkili olan greyfurt suyunu tüketmek karsinojen maddelerden ve toksinlerden karaciğeri korumaktadır.

3.Yeşil sebzeler

İçermiş oldukları yüksek besin değerinin yanı sıra zengin minarel ve vitamin içerikleriyle karaciğeri koruyan ve insan sağlıgı için oldukça faydalı olan bir besindir.

4.Yeşil Çay


Yeşil çay kilo vermek isteyenler için çok ideal bir bitki olmasının yanında içermiş olduğu antioksidan maddelerden dolayı vücudu toksinlerden koruyan önemli bir bitki türüdür.Özellikle karaciğer üzerinde oldukça etkili olan yeşil çay karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesi ve karaciğerin toksinlerden temizlenmesini saglamaktadır.


5.Safran (Hint çayı)

Safranın özellikle sindirim sistemine olan etkisini biliyoruz ama karaciğer üzerinde'de muhteşem bir etkiye sahip olan safran karaciğer fonksiyonları için oldukça etkili ve faydalı bir safrandır.

6.Ceviz

İçermiş olduğu glutathione ve omege 3 gibi önemli yağ asitleriyle ceviz birçok hastalığa karşı koruyucu bir besindir.Özellikle karaciğer üzerinde toksinlere karşı oldukça faydalı bir etkiye sahiptir.

7.Avokado

Diyet için oldukça ideal bir meyve olan avokado ,karaciğer üzerinde  antitoksinel  ve temizleyici bir etkiye sahip bir meyvedir.


Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.