Doğum kontrol yolları nelerdir ?

Günümüzde artık aile planlamasını çok daha düzgün bir şekilde yapmak için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu sayede kontrolsüz doğumlara engel olunmaktadır. Pek çok aile istemediği zamanlarda çocuk sahibi olduklarından dolayı pişman olmuştur. Bunu engellemek ve aile planlamasını düzgün yapmak için doğum kontrol yolları iyi bir şekilde incelenmelidir.

Bu yöntemlerin uygulanması sadece aile planlaması için değil aynı zamanda annenin ve olacak çocuğun sağlığı içinde geçerlidir. Kontrolsüz bir şekilde gebelik oluştuğunda hem annenin hem de çocuğun sağlığı etkilenebilir. Düşük olma durumunda annenin sağlığı etkilenebilir. Bu tür durumları ortadan kaldırmak için batan doğum kontrol yöntemlerini kullanmak gerekmektedir. Tabi ki bu yöntemlerden hangisinin seçileceği de önem taşımaktadır.

İlk olarak doğrum kontrol yolları arasında seçim yaparken özellikle kadının yaşı büyük önem taşır. Çünkü kadının yaşı ilerlediğinde bazı yöntemler denenemez. Kadının sağlığına kötü etki oluşturabilir. Aynı zamanda eğitimde oldukça önemlidir. Hangi yöntemi nasıl kullanacağını bilmelidir. Cinsel açıdan ne kadar aktif olduğu da hangi yöntemin denenmesi konusunda önem taşır. İki çiftin sağlık durumu da doğum kontrol yönteminin seçiminde önemlidir. Bunların yanında çiftin çocuk yapma isteğinin de önemi büyüktür. Bu tarz etkenler doğum kontrol yolları içinde nasıl seçim yapılacağını etkilemektedir. Dolayısı ile çiftlerin bu konuda dikkatli olması gerekmektedir. Sağlık açısından ideal olan pek çok doğum kontrol yöntemi bulunmaktadır.

Doktorların bu konuda tavsiye isteyen insanlara önerdiği en ideal yöntemler rahim içi araç, doğum kontrol hapları, hormon enjeksiyonları, norplantlar, cerrahi sterilizasyon, kondom, rahim içi spiral araç bulunmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan doğum kontrol yolları arasında doğum kontrol hapları bulunmaktadır. Çünkü hapların kullanımı oldukça basittir. Pek çok kadın bu ürünü kullanmayı tercih etmektedir. Erkeklerde ise bu konuda kondom çok daha fazla tercih edilmektedir. Bu doğum kontrol yöntemlerinin seçiminde kullanımının rahat olması büyük önem taşımaktadır. Bu yöntemlerin hepsinde az da olsa başarısız olma ihtimali vardır. Fakat eğer çiftler yöntemi doğru bir şekilde uygularlarsa bu başarısızlık şansını ortadan kaldırabilirler. Böylece kontrolsüz bir gebeliğe engel olmuş olurlar.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.