İsveçli ve Amerikalı gastroenteroloji uzmanların yapmış oldukları araştırmaya göre gazlı içeceklerde bulunan hava kabarcığı (karbonik asit), beyni kandırarak içeceklerde bulunan yüksek düzeydeki şeker oranının hissedilmemesini sağlıyor.
İçeceklerde karbonik asit olmaması durumunda yüksek şeker oranını beynin algılayacağını ve insanın bu tür içecekleri fazla içemeyeceğini belirten bilim adamları, karbonik asidin beyni kandırdığını ve haddinden fazla gazlı içecek içilmesine sebep olduğunu kaydetti.
Bu durumun başta şeker hastalığı, obezite gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını kaydeden bilimadamları, karbonik asit tarafından kandırılan beynin, yapay tatlandırıcı içecekle, normal tatlandırıcı içeceğin arasındaki farkı da tespit edemediğini kaydetti.
Gazlı içeceklere Dikkat
Amerikalı gastroenteroloji uzmanları
gazlı içecekler
gazlı içeceklerin zararlı
isveçli
karbonik asid
obezite
saglık
sağlıklı yaşam
Sağlıklı Yaşam haberleri
şeker hastalığı
Published on
Pazar, Eylül 22, 2013
By:
Unknown
In:Amerikalı gastroenteroloji uzmanları, gazlı içecekler, gazlı içeceklerin zararlı, isveçli, karbonik asid, obezite, saglık, sağlıklı yaşam, Sağlıklı Yaşam haberleri, şeker hastalığı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler