Grip özellikle soğuk kış aylarında pek çok kişinin yakalanmaktan son derece korktuğu bir hastalıktır. Genellikle hava durumunun soğuk olması gribe yakalanma riskini artırmaktadır. Bunun yanında ortamda bulunan nemin fazla ya da az olması da gribe neden olabilmektedir. Aşırı nemli olan ortamlar da astım hastaları için uygun olmayacaktır. Önemli olan ortamda bulunan nemin %40 ile 50’yi geçmemesidir. Elektrikli sobalar ve klimalar da virüslerin üretimini ve artmasını sağlayacaktır.
Genellikle gribe yakalanmamak için pek çok kişinin son derece iyi korunması gerekmektedir. Sıkı giyinmek önemlidir. Nezle ya da grip virüsü son derece kolay bir şekilde bulaşan bir virüs olduğundan grip olan kişilerin yanında bulunmamak da önemlidir. Özellikle sürekli hapşıran kişilerin yanında olmak son derece sakıncalıdır.
Tüm bunların yanında kalabalık olan ortamlarda özellikle kış aylarında çok fazla bulunmamak gribe yakalanmamak için son derece önemlidir. Bol bol sıvı tüketmek, uykusuzluğa ve yorgunluğa mahal verecek işlerle ilgilenmemek, böyle işlerle ilgileniliyorsa bile vücutta eksik olan herhangi bir vitaminin olmamasını sağlamak önemlidir. Çünkü genellikle söz konusu virüsler uygun ortamı kollamakta ve vücudun zayıf düştüğü zamanlarda harekete geçmektedir.
Gribe yakalanmamak için yapılması gereken en önemli şeylerden biri pencerenin kapalı tutulması ve havalandırmanın da kısıtlı olmasıdır. Bunun yanında sık sık ellerin yıkanması da son derece önemlidir. Özellikle ellerine hapşıran kişilerin ellerinde bulunan virüsler saatlerce ya da günlerce kalmaktadır. El temizleyici sprey kullanan çok sayıda kişi bu sayede gripten korunmaktadır.
Özellikle dış ortamlara çıkan kişilerin burunları ve ağızları ile oynamaları son derece sakıncalıdır. Yüzle olan temas grip ya da nezle virüslerinin hastalığa dönüşmesine yardımcı olacaktır. Ellerinizi yıkamadan önce ağzınıza, gözlerinize ve yüzünüze dokunmanız da hastalığın tekrarlamasına neden olacaktır.
Gripten korunmak için aynı zamanda burun akıntınızı yutmamanız da önemlidir. Burun akıntınızı yuttuğunuzda vücudunuza daha fazla sayıda mikroorganizma almış olacaksınız. Burun deliklerinizin ayrı ayrı tıkanması ve bu şekilde sümkürülmesi mikropların kulağa kaçmasına neden olacaktır. Sümkürdüğünüzde ya da hapşırdığınızda kağıt mendil kullanmanız ve söz konusu mendili çöp kutusuna atmanız da son derece önemlidir.
Gribe Yakalanmamak İçin Neler Yapılmalı?
grib tedavisi
gribi önlemek
gribten kurtulmanın yolları
nezle
saglık
Published on
Pazartesi, Eylül 16, 2013
By:
Unknown
In:grib tedavisi, gribi önlemek, gribten kurtulmanın yolları, nezle, saglık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler