Kadınlarda cinsellikte önemli hatırlatmalar


Kadın, doğurganlığı sebebiyle dünyamızda kutsal sayılmaktadır. Kadının tüm canlılara göre farklı bir yeri vardır. Bu sebeple, kadına daha fazla değer verilmelidir. 

Hem neslin devamlılığını sağlaması hem karşı cinse oranla daha zayıf olması sebebiyle daha fazla korunmalı ve kollanmalıdır. Her canlıda olduğu gibi kadında da cinsel istek ve arzular söz konusu olmaktadır. Kadının cinsel yaşamı, diğer canlılara oranla biraz daha zordur. Bu durumun birçok sebebi bulunmaktadır. 

Kadınlarda cinsellik, genital bölge kullanılarak yaşanmaktadır. Ancak kadınların bu bölgeleri oldukça hassastır ve iyi korunması gerekir. Genital bölgeden kolaylıkla mikrop kapabilme riskine sahip olmaları sebebiyle, özellikle ilişkiye girme konusunda daha fazla dikkat edilmesi gerekir. 


Özellikle ilk kez ilişkiye girme sırasında, erkeğin prezervatif kullanması, mikrop kapma riskini azaltacaktır. Kadınlarda cinsellik konusunda, dikkat edilmesi gereken tek konu elbette ki ilişki değildir. Bunun haricinde genital bölgenin temizlenmesi de oldukça önemlidir. Bu bölge tuvalet ihtiyacı karşılandıktan sonra, mutlaka sade su ile yıkanmalıdır. Ancak temizleme işlemi yukarıdan aşağı doğru olmalıdır. Aşağı bölgeden mikrop kapma riskinin önüne geçmek için, bu şekilde temizlik yapmak, hastalıkların da önüne geçecektir.

Kadınlarda cinsellik konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise; tıpa kullanımıdır. Tampon olarak da adlandırılan bu ürünler, kadınların genellikle regl dönemlerinde denize veya havuza girerken kullandıkları ürünlerdir. Tamponların genellikle kullanılmamasını öneren uzmanlar, kullanılması gerektiği takdirde en fazla 2-3 saat kadar genital bölgede kalmasını önermektedirler. 

Kadınların düzenli olarak vücut kontrollerini de yapmaları, kadınlarda cinsellik konusunda daha bilinçli bireyler olmalarını sağlayacaktır. Özellikle 2 regl dönemi arasında, göğüs kontrolünün yapılması, herhangi bir anormallik olup olmadığı konusunda kadınlara bilgi vermektedir. Bunun yanı sıra, 6 ayda bir düzenli olarak kadın hastalıkları bölümüne giderek, uzman kontrolünden geçmek, cinsel hayatın düzenliliğini sağlayacak aynı zamanda herhangi bir hastalık durumunda erken teşhis ve tedavi imkânını doğuracaktır.

Kadınlar, özel varlıklardır. Bunu hem kadının kendisinin hem eşinin hissetmesi, kadının ve erkeğin cinsel yaşamını olumlu yönde etkileyecek, ilişkilerin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.