Kadınlar Beslenmede Sütü ve Yoğurdu Eksik Etmemeli

Beslenme hem erkeklerin hem de kadınların son derece dikkat etmeleri gereken bir husustur. Ama özellikle kadınlar hem çocuk doğurdukları, hem emzirdikleri hem de adet gördükleri için demir yaptığı bilinen sütü ve yoğurdu kesinlikle ihmal etmemelidir.

Beslenmede süt ve yoğurt kullanımı son derece önemlidir. Özellikle gebelik döneminde kadınların sütü ve yoğurdu menülerinden kesinlikle eksik etmemeleri gerekmektedir. Kadınların gebelik ve emzirme döneminde ek olarak 500 mg yoğurt ihtiyacı bulunmaktadır.

Yoğurt aynı zamanda kadınların bebekleri için süt üretimine de katkıda bulunacaktır. Genellikle yoğurt antibiyotik kullananlara tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni sindirim bozukluğu ve kabızlık konusunda yoğurdun son derece faydalı olmasıdır.

Genellikle süt ya da yoğurt arasından hangisinin tercih edilmesi gerektiği sorgulanmaktadır. Yoğurdun sütten daha fazla kalsiyum bulundurduğu bilinmektedir. Kalsiyumun da kemikler için son derece faydalı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda yoğurdun kanseri önleyen özelliklerinin olduğu da bilinmektedir.

 Yoğurdun faydaları değerlendirildiğinde vücudun hastalıklara karşı direncini artırması son derece önemlidir. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendirmesi, vücudu mikroplardan arındırması, sindirim sistemi hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara karşı kadınları koruması, büyüme ve gelişme çağında bulunan olan genç kızların diş ve kemik gelişimini hızlandırması yoğurdun faydaları arasında bulunmaktadır. Metabolizmayı hızlandırması da yoğurdun kadınlar için ön planda olan faydalarından biridir.

Sütün faydaları da yoğurt gibi sayılamayacak kadar çoktur. Süt ürünlerinin gerektiği kadar tüketilmesi genellikle gelişme çağında olan kişiler söz konusu olduğunda önemsenmektedir. Her ne kadar gelişme döneminde kullanılması şart olsa da aynı zamanda hayatın hemen hemen her döneminde mutlaka tüketilmelidir.

Dişleri koruyan, diş çürüklerini önleyen bir gıda olarak süt aynı zamanda saçların ve tırnakların oluşumunu sağlayan, hücreleri ve dokuları oluşturan, büyümeyi ve gelişmeyi destekleyen, sindirim sistemini düzene sokan bir gıda maddesidir. Sütün ve yoğurdun faydalarının bu kadar fazla olması özellikle gelişme döneminde olan kadınların süt ve yoğurt tüketimini artırması isteğini doğurmuştur. Kalsiyum bakımından zengin olan bu gıdalar hayatın her döneminde mutlaka tüketilmelidir. Tüketimi konusunda ihmalkar davranılmamalıdır.

Share

& Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler

 

Copyright © 2015 bilgido™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.